неделя, 25 Февруари 2018 17:42 ч.

Гъбена супа

22.02.2017   |   18:26
Прочетена: 885   |
Коментари: 1
Гъбена супа

Необходими съставки:

500 грама гъби

1 брой моркови

1 брой лук

100 г целина

1 кафена чаша ориз

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете и нарежете моркова, лука и целината на дребно, след което изсипете нарязаните на дребно зеленчуци в сгорещеното олио и задушавате за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато. Почиствате, измивате и нарязвате гъбите на ивици и ги добавяте към задушените зеленчуци. Задушавате и гъбите при непрекъснато бъркане за около 5 минути, след което добавяте сол (около една чаена лъжица) и 1,5 литър вода. Гъбената супа ври около 15 минути. Измития ориз добавяте към гъбената супа и варите до пълното му сваряване. Най-добре е да пробвате зрънцата ориз, оризът трябва да е напълно омекнал, защото в противен случай вашата гъбена супа ще хрупа. Преди сервиране към супата добавяте и ситно нарязания магданоз, а по желание и черен пипер.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4066
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...