четвъртък, 22 Февруари 2018 00:50 ч.

Даваш 3,8 млн. долара и си купуваш призрачен град

20.03.2017   |   20:13
Прочетена: 660   |
Коментари: 0
 Даваш 3,8 млн. долара и си купуваш призрачен град

Инвеститорите в недвижими имоти, които имат пари за харчене, могат да купят цял американски град за 3.8 милиона долара, съобщава Daily Telegraph. Идиличният град на брега на река Тилър в Орегон се намира в селска област на 360 км южно от Портланд. Шест къщи, един блок, пощенска служба, старо училище, изоставена бензиностанция и магазин също са включени в сделката. 

В града остават само двама жители - бивш учител и пастор, но техните парцели не се продават. За първи път след десетилетия на придобивания всички парцели в града, с изключение на два, се предлагат за продажба, казва компанията по недвижимите имоти, която управлява продажбата. 

Малкото населено място се състои от селска, търговска, индустриална, жилищна, земеделска, горска зона. Ексклузивните права върху водата и съществуващата инфраструктура дават безкрайни възможности. Станете част от общността и създайте редки възможности, които не можете да откриете на друго място, допълват от компанията. Новите собственици ще открият уникални възможности с голямо разнообразие от зони по поречието на река Южна Умпква. С морско равнище от 310 метра, Тилър има изключително благоприятен климат, пише още в описанието.

Тогава защо никой не иска да се засели в града? Около 250 души живеят в района около него, но много местни жители са напуснали след затварянето на мелницата. Когато федералните пари започнаха да намаляват, мелницата затвори врати. А когато мелницата затвори врати, много от местните хора започнаха да си тръгват, казва агентът по недвижимите имоти Гарет Золър. До момента градът е привлякъл интереса на китайски инвеститори и купувачи, които могат да използват земята за отглеждане на коноп.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4008
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...