сряда, 21 Март 2018 04:53 ч.

Дадоха КАТ Пловдив на прокурор

17.02.2017   |   19:35
Прочетена: 5526   |
Коментари: 14
Дадоха КАТ Пловдив на прокурор
Снимка: Атанас Бояджиев внася жалбата в прокуратурата

 

Пловдивският КАТ стана клиент на прокуратурата. Лидерът на Движение България на гражданите в район „Западен“ Атанас Бояджиев внесе днес в 9,30 ч. сигнал в прокуратурата за поредица от нередности в сектор „Пътна полиция“ в Пловдив.

В понеделник той поиска оставката на началника на сектора Николина Джамбова заради лошото администриране, довело до пълен хаос в обслужването на гражданите при регистрацията на автомобили и затрудненият достъп до задължителните процедури, огромните опашки пред КАТ, покровителстването на корупционни практики, липсата на елементарни условия за клиентите (тоалетни и рампи за хора с увреждания) и др. На пресконференция пред журналисти Бояджиев обяви, че подготвя сигнал до прокуратурата, която ще бъде входирана до края на седмицата.

Едно от сериозните нарушения, които той посочи, е, че фирми се регистрират с предмет на дейност „Съдействие за регистрация на автомобил“. Пълномощниците успяват да осигурят по-бързо преодоляване на тромавата процедура по регистрация на автомобила срещу 30-50 лв. Друга порочна практика, на която няколко пъти е бил свидетел, е „оправянето“ на електронен фиш на провинил се водач.

Сред посочените проблеми в сектора е и фактът, че КАТ още не са качили на сайта си Карта на пътнотранспортните произшествия, което е трябвало да стане в края на януари, началото на февруари. Затова не е направен анализ и със съдействието на община Пловдив да се предприемат мерки за намаляване на критичните точки в града, в които има концентрация на ПТП. 

Атанас Бояджиев посочи също, че 64% от наказателните постановления, издадени от „Пътна полиция“, се отменят от Районния съд, защото са изготвени некомпетентно. Причина за това е ниската степен на образование на автоконтрольорите, а в някои случаи – дори слабата грамотност.  По този начин държавната хазна е изгуби 128 000 лв. за година.

Пълната абдикация на ръководството на сектора от проблемите в него е причина полицаите да си купуват със собствени средства ботушите и панталоните към униформата от Руския пазар в Пловдив.

 След като в жалбата до прокуратурата включих получените и от значителен брой граждани сигнали, тя стана 15 страници, заяви Бояджиев. Той е уверен, че е необходима проверка и се надява след нейното приключване да се сложи край на безобразията в този толкова важен за хората сектор.

 

Дадоха КАТ Пловдив на прокурор
Дадоха КАТ Пловдив на прокурор
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...