сряда, 19 Февруари 2020 00:44 ч.

Данъчни хлопнаха секс шоп за касови бележки

НАП затваря култова кръчма, дюнерджийница и зала за танци в Пловдив
02.01.2018   |   14:03
Прочетена: 2022   |
Коментари: 0
Данъчни хлопнаха секс шоп за касови бележки

Секс шоп, магазин за бельо, култова квартална кръчма, дюнерджийница и зала за танци в Пловдив са сред затворените от НАП обекти заради нарушения. Данъчните пускат кепенци на общо 37 търговски обекта, от които 14 в региона. Причината е в нарушения на Закона за Данък върху добавената стойност. Имената и местоположението на хванатите да укриват ДДС, както и тези, които не издават касови бележки, са в публичен списък  на подлежащите на запечатване търговски обекти, поместен в сайта на приходната агенция. Според чл. 186 от ЗДДС принудителната административна мярка е за срок до 30 дни.

Сред търговските обекти в Пловдив, подлежащи на санкция, са както заведения за хранене, така и складове и магазини. Хванати в нарушения са дюнерджийницата "Савана" ЕООД - пред СУ "Пейо Яворов", култовата квартална кръчма "Розовата къща" на ул. "Средец" в "Кършияка, секс шоп "Ерос“ - на ул. "Авксентий Велешки" 51, както и залата за танци на Сдружение "Кей Търн" на ул. "Филип Македонски" 29. Същото е юридически представител и на Театър „Хенд“.

Данъчните затварят за месец и магазин за бельо на Руския пазар, с едноличен собственик "Ив 10" ЕООД, складът за метални покриви на "Бигор-ИН" ООД, намиращ се на ул. "Рогошко шосе" 3 и др.

 Лепенки слагат и на няколко вендинг автомата в Сопот. Те се държат от пловдивската фирма "Стин 2008" ЕООД. Затваря се и магазин за риба в Асеновград, на ул."Хр. Ботев" 56. Останалите обекти, които принудително спират работа са офис на транспортна фирма в Хасково, магазин за промишлени стоки в Стрелча, автосервиз в Смолян, бензиностанция в с. Црънча/Пазарджик/ и др.

 От НАП уточняват, че през 2017 г. са отчетени опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка. Това ставаше чрез прехвърляне на стопанисването на обекта в рамките на ден на друго юридическо лице, включително преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с наемодатели и доставчици. С последните промени в ЗДДС бе прието, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва, което значително ще намали опитите за заобикаляне на закона.  Условието за това е към момента на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан. Обявяването на подлежащите на запечатване обекти в сайта на НАП води до презумпцията, че всяко трето лице знае факта на предстоящото запечатване. До същата презумпция води и поставянето на трайно закрепено съобщение на търговския обект, подлежащ на запечатване.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...