сряда, 16 Октомври 2019 01:24 ч.

Дарения вместо софри за празниците в Момчиловци

Цялото село се мобилизира в помощ на хората, чиито домове изгоряха в пожар преди Коледа
03.01.2018   |   14:50
Прочетена: 793   |
Коментари: 0
Дарения вместо софри за празниците в Момчиловци

Родопското село Момчиловци посвети всички празненства около Коледа и Нова година на благотворителност в помощ на седемте семейства, чиито жилища бяха изпепелени през декември. 

Всички от опожарената къща бяха настанени да живеят временно при роднини, там посрещнаха и празниците. На последната си сесия за годината по предложение на кмета Николай Мелемов Общинският съвет в Смолян гласува да се отпуснат по 300 лева еднократно на всеки от 10-те обитатели на изгорялата къща. Това е най-голямата предвидена от закона помощ за подобни случаи. Междувременно кметът на селото Сийка Суркова започна дарителска кампания с кутии в търговските обекти. За да подпомогнат пострадалите, коледарчетата от Момчиловци дариха събраните от тях близо 950 лв. В кампанията се включиха и много представители на бизнеса.

Така вече са осигурени материалите за ремонта. В откритата дарителска сметка по време на празниците се събраха над 3000 лв. Новогодишното тържество, организирано от кметство Момчиловци, също бе благотворително. Срещу 2 лв. вход местни и гости празнуваха на площада с певицата Нина Иванова и „Карлък Бенд“, местни самодейци, Дядо Коледа и се веселиха с викторини, хора и заря. От кметството отчетоха, че по време на концерта са събрани още 800 лева. От фондация КРОС пък, която има общински съветници в Смолян, обявиха, че ще осигурят средствата, които не достигат за възстановяване на къщата.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...