понеделник, 19 Февруари 2018 05:33 ч.

Двама братя са задържани за убийството в Борисовата градина

23.02.2017   |   09:42
Прочетена: 1970   |
Коментари: 3
Двама братя са задържани за убийството в Борисовата градина
Автор на снимката: Кадрите от охранителна камера от лятото на 2015

Полицията е арестувала не един, а двама заподозряни, и то братя, за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, който беше наръган с нож и почина в Борисовата градина през 2015 година.

"Колегите от СДВР и Софийска градска прокуратура проведоха реализация по задържане и документиране участие в престъпление на извършител от територията на столицата. Случаят е един от най-обществено значимите през 2015 година и 2016 година”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов,цитиран от Нова Тв.

По информация на телевизията, за убийството са задържани младо момче и брат му. Арестът е извършен във вторник в София.

От полицията не издават самоличността на задържаните, но това, което се знае, че единият от тях е 19-годишен студент по право. Той е от София.

По време на убийството той все още е бил ученик, а според източниците на изданието, след това променил драстично външността си. Това станало, след като в публичното пространство бяха показани кадри от камери от времето на убийството.

На тях се виждаше младо момче, което бяха от местопрестъплението. Единият от братята бил арестуван в дома си, а другият - на работното му място. Баща им бил полицай.

По време на разследването се тиражираха много версии, а според една от тях 16-годишният Георги е допуснал нападателя твърде близо до себе си. Двамата определено са се познавали, а пронизването с ножа е станало бързо и хладнокръвно. Веднага след това нападателят е изгубил самообладание и е избягал. /Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3954
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...