вторник, 20 Март 2018 23:04 ч.

Двама кандидати за мястото на Гергана Мутафова

Чавдар Грошев и Димитър Беличев на конкурс за шеф на Пловдивската районна прокуратура
07.12.2017   |   11:11
Прочетена: 934   |
Коментари: 0
 Двама кандидати за мястото на Гергана Мутафова

Изпълняващият длъжността шеф на Пловдивската районна прокуратура Чавдар Грошев и обвинителят в Окръжна прокуратура Димитър Беличев са двамата кандидати за мястото на Гергана Мутафова. Тя беше избрана за член на Висшия съдебен съвет и така позицията административен ръководител на Районна прокуратура-Пловдив се оказа вакантна.  

Чавдар Грошев работи в Пловдивската районна прокуратура от 2006 г., от 2012-а е неин зам.-шеф, а от 3 октомври изпълнява функциите на административен ръководител. Преди да стане прокурор, е  бил следовател и адвокат. Завършил е право в ПУ „Паисий Хилендарски” през 1998 г., има и втора специалност - журналистика, придобита в същия вуз. От 2014 г. е доктор по право.  Дисертацията му на тема „Индивидуализация на наказанието. Теория и практика” е издадена и като книга. Грошев е член на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България и хоноруван преподавател във Висшето училище по сигурност и икономика. В концепцията, с която кандидатства  за ръководната длъжност пред ВСС, си поставя за цел намаляване на броя на върнатите от съда на прокуратурата дела заради процесуални пропуски и на приоритетното използване на института на бързото производство. Грошев е на 46 години, женен, има момче и момиче.

На постигането на равномерна натовареност между отделните обвинители и на по-добрия диалог с висшестоящите прокуратури залага в концепцията си другият кандидат - Димитър Беличев. Той премина на работа в Окръжна прокуратура- Пловдив на 1 септември т. г., до края на август беше зам. районен прокурор. Беличев работи като прокурор от 2010 г., преди това 2 години е бил юрисконсулт. Бил е част от екипа на районните прокуратури както в Пловдив, така и в Хасково. И той е завършил право в ПУ „Паисий Хилендарски”, а преди това Френската гимназия  „Антоан дьо Сент Екзюпери”. Беличев е на 34 г. и не е женен.

 Двама кандидати за мястото на Гергана Мутафова
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4438
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...