сряда, 16 Октомври 2019 01:26 ч.

Двама оцелели от потъналата аржентинска подводница

26.11.2017   |   15:07
Прочетена: 2439   |
Коментари: 0
Двама оцелели от потъналата аржентинска подводница

Само двама души от екипажа на аржентинската подводница "Сан Хуан" са извадили късмет. Те са останали на брега малко преди изчезването ѝ, съобщи представителя на аржентинския флот Енрике Балби, цитиран от вестник "Кларин".

Според него един от моряците е бил освободен в отпуск, заради хоспитализация на майка му. На втория член на екипажа му е било разрешено да напусне подводницата в последните минути, преди тя да се потопи. Той е поискал няколко дни отпуск, за да оправи документите си, тъй като си е купил нова къща.

По-рано стана ясно, че на борда на липсващата подводница „Сан Хуан" вместо назначените 37 членове е имало 44 души. Допълнителните седем души не са били подводничари. Сред тях са били двама плувци от специалната военноморска служба на Аржентина, както и член на Морската разузнавателна служба. Подводницата изчезна на 15 ноември, докато отиваше към военноморската база на Ушуая в Мар дел Плата, припомня Блиц. В последната комуникация от екипажа са съобщи, че е имало инцидент. По-късно Военноморските сили на Аржентина потвърдиха, че е имало експлозия, която може да бъде свързана с изчезването на "Сан Хуан".


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...