петък, 20 Септември 2019 22:41 ч.

Два разстрела преди изборите във Венецуела

30.07.2017   |   21:40
Прочетена: 464   |
Коментари: 0
Два разстрела преди изборите във Венецуела

Водещ кандидат в днешните избори и опозиционен активист са били убити във Венецуела, съобщава БиБиСи. Екзекуциите се станали преди началото на гласуването за избор на ново събрание с правомощия да пренапише конституцията.

 Жозе Феликс Пенеда, 39-годишен адвокат, участващ в изборите, е бил застрелян в дома си снощи. А Рикардо Кампос, младежки секретар на опозиционната партия Acción Democrática, е бил гръмнат фатално по време на протест, каза ръководителят на националното събрание.

Венецуелският вестник El Universal коментира, че и двама други мъже са били убити и в протести. Силите за сигурност са използвали бронирани машини, за да разпръснат протестиращите в района Каракас в El Paraíso, чувала се и стрелбата, съобщава AFP, цитирайки местни източници.

 В навечерието на гласуването протестиращите блокираха пътищата в столицата, в нарушение на забраната за демонстрации. Опозицията твърди, че президентът Мадуро е заграбил властта със сила и бойкотира гласуването. Правителството твърди, че учредителното събрание е единственият начин да се върне мирът в страната след месеци насилие.

 

 

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...