вторник, 20 Февруари 2018 05:21 ч.

Девин събра 6200 лв. за ден за болната Атанаска

18-годишното момиче страда от Сарком на Юинг, известен като едно от най-агресивните онкологични заболявания
19.06.2017   |   11:55
Прочетена: 1541   |
Коментари: 0
Девин събра 6200 лв. за ден за болната Атанаска

Хората в Девин са добри и съпричастни хора, истински родопчани. Това показа благотворителната акция, проведена през уикенда в планинското градче в подкрепа на болната Атанаска Тарашева. 18-годишното момиче страда от Сарком на Юинг, известен в медицината като едно от най-агресивните онкологични заболявания. То се развива много бързо, а Атанаска може да оздравее само при бърза реакция. Тя има възможност да замине за лечение във Франция още този месец, но само за изследванията там са необходими 32 000 лева.   

Представители на местната власт, депутати, политици, бизнесмени и обикновени граждани се включиха в благотворителните инициативи, в които за един ден бяха събрани 6213.85 лева. През цялата събота въпреки дъжда проливния дъжд хората идваха на определените от общината и инициативния комитет места и даряваха кой колкото може за лечението на младото момиче.

В Културния дом на Девин се състоя благотворителният концерт, в който се включиха местни изпълнители и гости, сред които Устата, Искрен Пецов, Джина Стоев и много други. Имаше и търг за различни произведения на изкуството и местните занаяти. Известни смолянски художници дариха за него 12 картини, една дърворезба и пано. Продаваха се и два внушителни гоблена, направени от девинчанка, както и пет авторски фотографии, запечатали животни сред природата. Творби от търга купиха кметът на Девин Красимир Даскалов, депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, шефът на ОбС - Девин Руси Чаушев и представители на хотел "Персенк" в родопското градче.

"Всички болни деца, пациенти се надявам да имат много по-голямо доверие на българската медицина и българската здравна система, за да може своевременно да получават тази грижа, която наистина ще им даде шанс за живот. Това ще е пък и моята мисия като председател на комисията по здравеопазването в НС. Важна е благотворителността, но пък и доверието в системата трябва да е налично, за да може пациентите да имат сигурност и гаранция, за това че могат да разчитат на българската здравна система", апелира депутатът д-р Даниела Дариткова.

Дарителската кампания продължава. 

Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447, SG Експресбанк,

титуляр Альоша Тарашев - баща на Атанаска

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...