неделя, 21 Януари 2018 18:25 ч.

Десетки дариха кръв за Борислав Грънчаров

10.02.2017   |   22:10
Прочетена: 2771   |
Коментари: 0
Десетки дариха кръв за Борислав Грънчаров

За часове десетки души са се организирали и са дарили кръв за известният певец Борислав Грънчаров. Дъщеря му - певицата Мария Грънчарова първа разпространи апел във Фейсбук и помоли приятелите си за помощ с кръводаряване.

Малко по-късно Мария благодари на всички, отзовали се с подкрепа в този тежък за семейството й момент:

„Искам да изкажа моята и на баща ми благодарност, на всички, които днес сърдечно се отзоваха да помогнат дарявайки своята кръв в тежък за Борислав Грънчаров момент. Никога няма да забравя добрината на всички вас, дали частица от себе си за здравето на моя татко. Благодаря и на всички, които споделиха и искаха да дарят кръв. Обичам ви и ви благодаря от цялата си душа!"

Състоянието на един от най-обичаните естрадни изпълнители, се е влошило драстично през последните дни. От години Борислав Грънчаров се бори смело с рака.

Наложило се е да бъде настанен в отделението по хематология на болница "Св. Иван Рилски".

"От години ме смятат за безнадежден, пък е, пак съм жив. И този път ще се оправим, Господ ще ми даде ремисия, Мария. Не се притеснявай, ще оцелея", давал кураж на дъщеря си Грънчаров.


Помните ли "Бо Бо Бо"

Борислав Грънчаров е завършил е студията за естрадни певци към Българската държавна консерватория през 1964 г.

Първият му концерт е с Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио под диригентството на Милчо Левиев. Две години работи там като солист.

След това започват самостоятелните му изяви – със собствени бендове, с оркестрите „Балкантон“, „София“ и на БНТ. В периода 1970 – 1974 пее в бившата ГДР. Изнасял е концерти и в бившия СССР, Полша, Чехословакия, Унгария. През 1978 г. вече има собствен оркестър – „Гонг“. 

В периода 1979 – 1989 г. работи във Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Холандия, ФРГ, Австрия, Швейцария и др. През 1989 г. прави шоу заедно с ансамбловото съчетание на световните шампионки по художествена гимнастика и с дъщеря си Мария Грънчарова, която е певица.

Бил е на турнета в Куба, в Канада, в Испания. Получава все първи награди от фестивала в Дрезден, от „Златният Орфей“, от фестивала в Сопот, Полша, от Брашов, Румъния. През 90-те години заедно с приятелите си Борис Гуджунов и Боян Иванов създават певческото трио „Бо Бо Бо“. .


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
799
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...