сряда, 21 Март 2018 01:11 ч.

Деца празнуваха Деня на розовата фланелка

22.02.2017   |   17:54
Прочетена: 502   |
Коментари: 0
Деца празнуваха Деня на розовата фланелка

Малчуганите от детска градина “Щастливо детство“ в район „Източен“ отбелязаха с празненство Деня на розовата фланелка. Инициативата  е в подкрепа на кампания против насилието.

Чрез игри, танци и стихове малчуганите по детски обясняваха как всички трябва да живеят задружно, да приемат различните и да загърбят грубостта и насилието. Директорът Евгения Попиванова и всички възпитатели, също облечени в розови тениски, посрещнаха гостите си - директори на детски градини, служители от районната администрация и родители,  със стикери от усмихнати личица като символ на доброто настроение и добротата, която ги чака в залата.

 „За мен като педагог е много важно да отбележим с децата  и този ден, за да формираме важно качество като търпение и доброта“, сподели Попиванова в края на проявата.

Празникът е част от локалните изяви на детските градини по Проект “Растем заедно“, спечелен от Район „Източен“ по ОП“Наука и образование за интелигентен растеж“. Ръководителят на проекта Стефка Симеонова поздрави учителите за инициативата , децата за  майсторското изпълнение и всички, които в проектните дейности са се включили в проявата. Сред гостите бяха Надя Танева- директор  на Дирекция „Социално подпомагане“- Пловдив, Офелия Велкова- директор на Общностен  център- Пловдив , представители на настоятелството при детската градина и др.

Денят на розовата фланелка идва от канадско училище, в което ученик е подложен на подигравки и насилие от свои  връстници само заради това, че носи розова фланелка.  Съученици на момчето решават да се обединят в негова защита и  на следващия ден всички отиват с розови фланелки на училище.  Денят е символ и на приемане на различните , свързан е с противодействие на насилието. 

Деца празнуваха Деня на розовата фланелка
Деца празнуваха Деня на розовата фланелка
Деца празнуваха Деня на розовата фланелка
Деца празнуваха Деня на розовата фланелка
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...