вторник, 20 Февруари 2018 05:18 ч.

Димитър Георгиев, БСП за България: Всяко дете с равен старт в спорта, образованието и живота

Хората от селата в региона са дискриминирани по отношение на социалната инфраструктура
21.03.2017   |   10:48
Прочетена: 1783   |
Коментари: 0
Димитър Георгиев, БСП за България: Всяко дете с равен старт в спорта, образованието и живота

Димитър Георгиев е номер 10 в кандидатдепутатската листа на коалиция „БСП за България“ в 17-и МИР Пловдив-област.

Бивш футболист, който в момента развива собствен бизнес. От 2015 г. е общински съветник в Пловдив. Георгиев е сред учредителите на фондация „Пловдив - Спортна столица на България“, която всяка година подпомага талантливи деца в различни дисциплини.

„Спортът заедно с качественото образование и здравеопазване са в основата на формирането на активно и креативно поколение от млади хора, които в следващите години ще превърнат България в наистина проспериращата държава“, твърди Георгиев. Според него тези три сфери заедно със сигурността и нарастването на доходите трябва да са основни приоритети в работата на политиците от законодателната и изпълнителната власт.

За да спре изтичането на мозъци и обезлюдяването на българските села и градове, не е необходимо друго освен справяне с корупцията и бедността и осигуряването на равен старт в живота на всички българи.

Ако държавата помага на бизнеса с добри закони, той сам ще създаде достатъчно работни места с по-високи заплати, твърди Георгиев.

По отношение на законодателството приоритет на следващия парламент трябва да са нормативни актове, които да стимулират инициативността на младите хора, малкия бизнес и българските фермери, казва кандидатът за депутат. И повтаря - за да успяват в живота утре, децата трябва да са здрави и образовани.

В тази връзка спортът може да ни донесе огромни дивиденти, а държавата през последните години е огромен длъжник на този социален феномен. Вече 27 години у нас няма ефективен закон за спорта, който да гарантира равен достъп на младите хора до спортните площадки и зали, независимо дали живеят в София, Пловдив, Карлово, или село Труд, твърди Димитър Георгиев.

Като бивш футболист смята, че всяко населено място в областта трябва да има свой стадион, където да се развива най-популярната игра. Приоритет трябва да са и останалите олимпийски спортове от топ 10, в които България има традиции - борба, бокс, лека атлетика, вдигане на тежести, плуване и т.н. 

„Край Пловдив има големи села с население 3-4 хил. души. В тях обаче няма добре изградена спортна и социална инфраструктура, а училищата обикновено обучават децата само до 7. клас. В резултат младите хора масово зарязват изконния поминък на българското село, а заради образованието на синовете и дъщерите си много хора се местят в градовете. Това трябва да се промени, защото именно българското село е спасявало България в тежките години на войни и икономически кризи. Ще го направи и сега, ако хората в малките селища имат равен достъп до образование, здравеопазване и спорт“, твърди Димитър Георгиев.

Кандидатът с номер 10 в областната листа на БСП смята, че демографската криза е един от най-сериозните проблеми пред нацията и трябва да намери своето адекватно и бързо решение. През годините българите винаги са се грижили с любов и отговорност за децата си. А раждаемостта ще се повиши, когато родителите са сигурни, че могат да осигурят качествен и пълноценен живот на своите синове и дъщери, казва Георгиев.

И отново повтаря - образованието и спортът трябва да се превърнат наистина в приоритет на държавата, за да имаме качествено ново поколение, което да не лежи на гърба на социалните системи, а да тегли нацията напред. За да може просперираща България да заеме своето подобаващо място в общото европейско семейство и младите хора да се развиват и живеят тук, а не постоянно да гледат с едното око към Терминал 2.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...