сряда, 21 Март 2018 04:48 ч.

Доцент в пловдивски ВУЗ запали война със стикери за паркомясто

Мъжът слага лепенки по неправилно спрени коли, за да се намести после своята в забранената зона
13.02.2017   |   21:20
Прочетена: 5878   |
Коментари: 16
Доцент в пловдивски ВУЗ запали война със стикери за паркомясто

Мъж от квартала зад Духовната семинария си направи сам стикери и ги лепи наред по автомобилите, паркирали в нарушение пред дома му. Призовавайки шофьорите да не спират в разрез с правилата, той всъщност се опитва да разчисти терена, за да качи после на свой ред колата си на забранено за паркиране място.

Битката за всеки метър асфалт, тротоар или изпомачкана градинка се вихри между уличките „Хъшовска” и „Асен Златаров”, проблемът обаче е за целия район от социалния дом „Мария Луиза” чак до Чифте баня.

Мястото е удобно за паркиране, защото е на една крачка от центъра, а не е синя зона. Който свари да спре колата си обаче, често я заварва с жълт стикер на стъклото. Текстът на лепенката гласи: „Паркирали сте на ъгъла на кръстовище! Блокирате единствения възможен път към площадката пред блока! Не можем да спираме и да паркираме пред блока!”. Блюстителят на реда не смее да извика паяк, защото и неговата собствена кола, която е затапена от другите паркирали автомобили, е спряна в нарушение върху тротоар и тревна площ.

С какво основание тогава собственикът лепи стикерите по чуждите стъкла, негодуват шофьори. Изстъргват с пръст лепенката и потеглят. До следващия път.

Човекът със стикерите обаче е категоричен, че е прав. Той е доцент в пловдивско висше учебно заведение и живее в кооперация точно на ъгъла между „Хъшовска” и „Асен Златаров”. Свикнал е да си качва аудито на тротоара и да го оставя под балкона в това, което би трябвало да е тревна площ. „Като спрат на ъгъла, ме блокират. Идат на центъра и ги няма по цял ден, а аз не мога да изляза за работа”, ядосва се мъжът. Случвало се е да дърпа контейнерите от другата страна, за да извади оттам колата си. Обаче бордюрът е висок и рискува да я повреди.

Положението се влошило много, откакто е завършено кръговото до Водната палата. Ако завият наляво по бул. „Марица”, автомобилите, които идват от центъра, попадат в зоната с платени паркинги. Свърнат ли надясно пък, първата пряка без таксуване е именно ул. „Асен Златаров” и стигат точно до дома на доцента. Защо самият той спира на непозволено място, мъжът оправдава с репликата: „Това не е тревна площ, а тоалетна на кучета. Пълно е само с изпражнения на домашни любимци. Съседите също паркират на тротоара”.

Мъжът със стикерите е категоричен, че дори и да свали автомобила си на улицата, пак няма начин да паркира по правилата. И сочи пресечките наоколо. Още преди 9 часа сутринта са пълни с автомобили и на никой ъгъл не е спазено изискването за поне 5 метра отстояние от кръстовище или пешеходна пътека.

Проблемът не е решен изобщо на градско ниво, а в другите държави планират площите за паркиране още при строежа на сградите, изтъква доцентът. Докато това стане и тук, търси сам решение, както може.

Доцент в пловдивски ВУЗ запали война със стикери за паркомясто
Доцент в пловдивски ВУЗ запали война със стикери за паркомясто
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...