събота, 29 Февруари 2020 00:08 ч.

Драконовски мерки за пътя убиец край Йоаким Груево

04.01.2018   |   14:12
Прочетена: 2920   |
Коментари: 0
Драконовски мерки за пътя убиец край Йоаким Груево

Драстични мерки ще бъдат взети  за предотвратяване на зачестилите напоследък катастрофи на пътя Пловдив - Йоаким Груево - Кричим. Това решение беше взето днес при проверката по трасето, организирана от областния управител Здравко Димитров. В огледа участваха представителите на Областна дирекция "Полиция" и КАТ, Областно пътно управление, специалисти от областната администрация и общините.

"Изключително тревожно е, че пътно-транспортните произшествия нарастват, движението е много натоварено и въпреки това се кара с висока скорост. Затова сме решили в понеделник трасето да бъде огледано още веднъж от специалисти, за да предприемем в най-скоро време  конкретни мерки за по-голяма безопасност на движението", коментира за marica.bg Здравко Димитров.

Обсъждани са няколко варианта - да се засили присъствието на КАТ, засичане на скоростта с мобилни видеокамери и безкомпромисно налагане на глоби, както и намаляване на максималната скорост до 60 км. в час.  Специалисти ще се произнесат дали се налага движението да се регулира с кръгови кръстовища и светофари.

На този фатален път преди Коледа загина зам.-кметицата на Кричим Нурджан Ристемова.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...