събота, 17 Ноември 2018 14:48 ч.

Евтим Евтимов и Борис Христов с награда „Н. Фурнаджиев"

27.05.2009   |   17:42
Прочетена: 796   |
Коментари: 0
 Евтим Евтимов и Борис Христов с награда „Н. Фурнаджиев"

Поетите Евтим Евтимов и Борис Христов делят наградата „Никола Фурнаджиев". Церемонията по връчването на приза е насрочена за днес и ще се проведе в Художествената галерия „Станислав Доспевски" от 17.30 часа. Двамата наградени са номинирани съответно от Съюза на българските писатели и Дружеството на писателите в България.

За престижната награда воюваха и поетите Маргарита Петкова, Станка Пенчева и Георги Борисов. Сред номинираните бяха и двама покойници - Георги „Брада" Спасов и пловдивчанинът Добромир Тонев.

Съпътстващата награда за поезия пък взе пазарджишкият поет Борислав Петров в конкуренцията на още 14 автори. Първи награди за проза и публицистика не се присъждат, реши журито.

Наградата на името на Никола Фурнаджиев се връчва за осми път, но това е първото й поделяне. До този момент лауреатите са Димитър Методиев, Първан Стефанов, Иван Динков, Иван Цанев, Константин Павлов, Христо Фотев и Воймир Асенов. 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7306
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...