неделя, 15 Септември 2019 21:34 ч.

ЕС умира, защото не е нужен на своите създатели

Съвременните Ботев и Левски вървят по улиците, но народът трябва да ги припознае
27.06.2017   |   16:19
Прочетена: 5426   |
Коментари: 0
ЕС умира, защото не е нужен на своите създатели

Пламен Пасков е роден на 12 септември 1965 г. в Димитровград. Завършва ветеринарна медицина  в Стара Загора и  до 2000 г. работи като лекар в Димитровград, Пловдив и на други места в България. На президентските избори през 2016 г. е кандидат за президент на България, издигнат от Инициативен комитет, а на парламентарните избори тази година е кандидат за депутат от партия "Възраждане". Политик, публицист, общественик.   

Преди дни той участва във форума "“Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти“, който се проведе в Пловдив.  В мултимедийна презентация лекторът представи „5-те де” на модерната колонизация: деиндустриализация, депопулация, денационализация, дерационализация и дехуманизиация. „Първото е символ-верую, задължителен и неотменен инструмент на всяка колония на англосаксонския модел, прилага още от Древен Рим. В колонията се добиват само суровини, на колонията не е позволено високотехнологично производство”, обясни д-р Пасков. Той се спря на ролята на медиите и образователната система в дерационализацията, чиято цел е невъзможността хората да си обяснят процесите. По думите му, малка и слаба България за Запада означа запазване на статута на Турция като регионален изпълнител на англосаксонската политика. „Гледната точка на Русия за нас е била винаги Санстефанска България, а гледната точка на Запада – България от Берлинския конгрес”, подчерта анализаторът

Галина ГЕОРГИЕВА

- Военни конфликти избухват в различни точки по света, бежанска вълна залива Европа, зачестиха терористичните атаки. Защо се създава този хаос, каква е целта?     

- Предисторията е дълга. Защо имаме управляем хаос, защо имаме войни? От съществуването на човечеството до ден днешен винаги отделни княжества, градове, държави, федерации  се конкурират помежду си. А щом борбата за интереси не се решава на дипломатическо ниво или на икономическо, проблемите се решават с война. В момента се намираме в Четвърта световна война. Първата и Втората световна война ги знаем, третата беше т.нар. Студена война, която имаше над 52 горещи епизода по цял свят. Тя завърши с краха не само на Съветския съюз, но и с разгрома на всичките им геополитически съюзници и страните от Източна Европа, които бяха във Варшавския договор и СИВ.  През 1986 година едно изследване в източноевропейските държави открива, че 14 милиона души са бедни. Десет години по-късно те вече са 168 милиона. След Третата световна война победителят изяжда трупа на победения. Това изяждане е процес на деиндустриализация - унищожаваш предприятията, за да взимаш пазарите. Отношението на англосаксонците е хищническо, те разкъсаха, унищожиха всичко, направиха над 90% деиндустриализация на целия този блок от държави. Единствените, в които си счупиха зъбите, бяха Китай и Куба. 

Нека се върнем към Европа в днешния ден. Какви спешни мерки трябва да вземат евролидерите срещу мигрантската криза и тероризма?

- Европа няма правилна политика срещу мигрантите и терористите. ЕС не отразява интересите на държавите и народите. Първият истински опит да се създаде ЕС като защита на държавните интереси е през 1947 година. Френският министър на външните работи Робер Шуман  предлага създаването на Европейска общност за въглища и стомана, а същностната част на този проект е предприета от Шарл дьо Гол и Конрад Аденауер. Когато те са се опитали да направят една икономическа защита на възстановяването на следвоенна Европа, тогава англосаксонците като истинските победители във Втората световна война решават да унищожат този самозараждащ се суверенитет. Разбират, че ако тази Европа направи такъв съюз - икономически и политически, ще прерасне и във военен и ще си възстанови своето значение на политическата сцена. Затова посичат  Конрад Аденауер и ген. Шарл дьо Гол. Генералът е първият, който отива и иска от Америка  френското злато през 1966 година. Американците отказват и  Франция излиза от НАТО.  Американците разбират, че ако продължат така, ще загубят златото, което са натрупали, и ще се загуби илюзията, че доларът е обезпечен със злато. Тогава президентът Ричард Никсън през 1971 година казва, че  има опит за изземване на златото и повече никой няма да получи от него. В продължение на 2 години американците мислят как да накарат света да продължи да взема американски долари. През 1973 година държавен секретар става Хенри Кисинджър. Той отива в Близкия изток и създава поредната арабско-израелска интрига и война. Прави всичко възможно Израел да бъде наблъскан с военни, финансови, разузнавателни стероиди. След това насъсква Сирия, Египет и Йордания да нападнат Израел. Войната продължава 19 дни, а Израел печели. Кисинджър отива при стария саудитски крал Абдула и му отправя 4 предложения - да продават арабския нефт само за американски долари и по цени, регулирани от САЩ, всички плащания за нефта ще се осъществяват само чрез американска банкова система. Така  САЩ гарантират, че арабите няма да имат проблеми с Израел. Кисинджър е добавил и още 2 предложения, които ги има в специализираните източници - че арабите нямат право да купуват сгради и да правят бизнес за 25 година в Америка и Западна Европа, а  второто е -  Саудитска Арабия да  предоставя толкова на брой джихадисти, колкото американците поискат. След 7-8 години подготовка в лагерите цъфва Ал Кайда в Афганистан.  Точно след тази договорка цената на нефта скача 4 пъти, а преди това 100 години е била равна като плато. Защо им трябва на американците Европа? За целия период от 1945 година до 1990-а,  когато беше победен чрез интриги Горбачов, американците поддържаха с 22% свръхпотребление в Западна Европа и някой трябваше да плати този дълг. 

- Но какви спешни мерки трябва да вземе Европа?

- Европа не може да вземе нищо, защото е в подчинено положение. България също. Изходът  се нарича народноосвободително движение. В днешния ден народът български в огромната си маса все още не разбира процесите и вярва на телевизора. Няма да припознае съвременните Бенковски, Левски, Ботев, които тръгват да се бият заради него, и ще ги определи като терористи, които трябва да бъдат наказани и убити. А такива революционери и днес вървят по улиците. Първата задача, за да успее едно националноосвободително движение, е достатъчно критична  маса от хора да разбере реалните процеси. Не да казват "тоягата бие кучета", а да кажем чия е ръката, която държи тоягата. Кой е взел това решение и защо. Виждате как като гъби никнат политически проекти. Какво направиха в 50-милионна Франция? Макрон - един банков служител без политическо минало, без идеология и политическа програма за 3-4 месеца го направиха президент на Франция. Какво остава за една България?  

Вашата прогноза - ще се разпадне ли ЕС?

- ЕС като днешен проект умира, защото вече не е нужен на своите създатели.  ЕС е замислен като проект на американските наднационални компании, които иззеха властта в САЩ след 1963 година. По-удобно е да работиш с един ЕП, където имаш еврокомисари, които си назначил. Всички инициативи за конституция на Евросъюза, която отнема суверенитета на държавите, се провалиха и Лисабонския договор го прокараха, без да бъде гласуван от народите. Сега логичен е въпросът защо Брекзит? Сега западноевропейските страни също ще ги пускат по пързалката и ще ги правят колонии. Защо Великобритания се отдели? Тя иска да запази правото си да бъде субектна държава, която има собствена валута. Великобритания е не само този мъглив остров, а съвкупност от много държави. И ако остане в ЕС, трансатлантическото търговско съглашение променя статута им от събеседник на масата, на парче месо в чинията. Затова Великобритания излезе с Брекзит, затова субектните държави се борят срещу СЕТА и няма да останат в ЕС.

- Ние каква позиция заемаме?

- На парче месо. Нямаме право на друга позиция от 1996 година досега. Тези, които са ни превърнали в парче политическо месо, са се погрижили в България да работи една политическа система под пълен техен контрол във всяко отношение. 

Може ли да останем остров на стабилност, особено след като догодина ще поемем председателството на ЕС?

- Само по външно решение. Засега това решение го взима Турция. А САЩ имат подписани договори за пълна военна взаимопомощ само с три държави в света - Великобритания, Израел и Турция. Това означава, че всички съседни държави на  Турция трябва да са слаби. Преди 30 години БВП на социалистическа България беше по-голям от този на Гърция и Турция, взети заедно. Днешният БВП на България е по-малък от този на един индустриален турски град. Американците ще направят всичко възможно или да върнат Турция в своята орбита, или да опитомят Ердоган, или да го ликвидират, както миналата година се опитаха. Тогава опитът за убийство на Ердоган беше организиран от базата Инджирлик, от турските военновъздушни сили, които са американски възпитаници и са на американска хранилка. Това беше опит на ЦРУ за ликвидация на един питбул, който са хранили 30 години и когато дойде моментът да го пуснат в ринга, скъса синджира.  

Опасност от терористични атаки у нас има ли?

- Само ако решат. Тероризмът е оръжие на една външна сила срещу друга. Тероризмът преследва една важна цел - страх, ужас и политическа дестабилизация. Хората не са целта, те са само инструмент.  Всеки такъв терористичен акт е ритник към местния непокорен ръководител - дали ще е Меркел, Оланд или кралица Елизабет, която не иска да е парче месо в чиниите на другите, те си решават.

ЕС умира, защото не е нужен на своите създатели

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...