неделя, 18 Февруари 2018 20:18 ч.

Ето защо яденето на бонбони е вредно

22.02.2017   |   21:31
Прочетена: 1038   |
Коментари: 0
Ето защо яденето на бонбони е вредно

Не е тайна, че прекомерната употреба за захар е вредна. Но какво е прекалено в днешно време? Захарта така силно е навлязла в културата ни, че рядко си даваме сметка колко много от нея консумираме ежедневно.

Дали ще си вземете напитка, или ще хапнете бисквита, вече почти няма готов за консумиране продукт без съдържание на захар. 

Американски учени са провели ново изследване, което доказва, че отказът от захар може да подобри значително здравето на човек, пише Рамблер. В експеримента са участвали 700 доброволци. Всеки един от тях в продължение на девет дни не е консумирал захар.

В резултат на това се доказва, че отказът на храни, съдържащи захар, подобряват в много аспекти човешкото здраве. По-специално: стабилизира се кръвното налягане, холестеролът и концентрацията на инсулин в кръвта.

В резултат на това учените препоръчват всеки човек да се постарае да си определи дни без захар възможно най-често, за да подобри здравето и да намали риска от някои заболявания. 

Да опитаме с първия ден от месеца, после - с по един ден на седмица. Свиква се по-лесно, отколкото предполагате и наистина оказва влияние на тонуса и здравето.

За да се поддържаме красиви и млади, кожата ни да запази младежката си свежест за по-дълго, трябва да сме отговорни към тялото си и начина, по който се отнасяме към него. Здравословните навици са от съществено значение за всеки.

Те спомагат да избегнем редица от болестите на съвременния човек, свързани с работата и натовареността в ежедневието.

Консумирайте повече плодове и зеленчуци. Например ягоди, къпини, боровинки, грозде имат антиоксидантни свойства, които предотвратяват или забавят някои видове увреждания на клетките и предотвратяват подуването и болките в ставите.

Чесънът е един от най-добрите естествени антибиотици. Морковите помагат на ретината и други части на окото да функционират безпроблемно. Също така предпазват кожата от фотостареене  - преждевременното  сбръчкване от излагане на ултравиолетови лъчи. /Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...