понеделник, 14 Октомври 2019 14:59 ч.

Ето какви борчове ни докараха празниците

05.01.2018   |   16:00
Прочетена: 659   |
Коментари: 0
 Ето какви борчове ни докараха празниците

Освен че празниците поопразниха джобовете на гражданите, се оказа, че сме задлъжнели средно с около половин бон. За да изкараме по-пищно декемврийските празници, да зарадваме любимите хора с подаръци и поемем разходите по домакинството сме теглили бързи кредити между 300 и 500 лева.

В по-малките градове сумите варират в рамките на 200 - 400 лева, въз основа на по-ниските доходите на жителите, коментират специалисти пред медиите. По думите им повечето компании отчитат над 30% ръст при новоизтеглените бързи пари през декември спрямо ноември 2017 г.

На някои българи, заплата не позволява да върнат парите веднага и разсрочват погасяването на кредите за 2 – 3 месеца, но компетентните лица съветват да върнем дълговете още като вземем първата заплата за новата година.  

Експертите прогнозират, че януари ще е спокоен месец по отношение на бързото кредитиране, но може да има отделни хора, които отново ще се възползват, за да запълват дупки. Ако финансовата ви ситуация налага теглене на определена сума, за да не се опарите от фалшиви фирми е добре да прегледате повече от една оферти, съветват кредитните специалисти.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...