сряда, 16 Октомври 2019 01:45 ч.

Жителка на Брестник: Ловци застреляха две от кучетата ми

14.08.2017   |   11:58
Прочетена: 2412   |
Коментари: 0
Жителка на Брестник: Ловци застреляха две от кучетата ми

Ловци застреляха две от кучетата ми. Вчера открих тялото на ротвайлерката ми цялото надупчено от главата до опашката със сачми, оплака се Мария Димитрова от селото. Тялото на другото куче, за което се грижела, открила мъртво до чешма близо до мястото , където живее.

„Кучетата ми не бяха вързани, но те не са агресивни. Обичам животните и се грижа за десет. Живея в края на стопанския двор и там не преча на никой, разказа Мария. Жената обясни, че почти всяка година при откриването на ловния сезон открива някое от кучетата си застреляно.

Преди година една от ротвайлерките ми беше гръмната брутално пред очите ми от човек от селото. Наблизо имаше и деца. Те също станаха свидетели на потресаващата гледка. Кучето лаеше по ловното куче на авджията и това стана причина да насочи оръжието, разказа Мария. Тогава тя се оплакала на полицая и служителят на реда накарал стрелеца да й плати кучето.

Мария обясни, че много от кучетата, за които се грижи, са й оставени от жители на Брестник.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...