понеделник, 20 Януари 2020 05:17 ч.

Журналисти от световни медии разгледаха Пловдив

15.01.2018   |   09:00
Прочетена: 973   |
Коментари: 0
Журналисти от световни медии разгледаха Пловдив

Представители на 30 водещи световни медии разгледаха забележителностите на Пловдив. Журналистите, които пристигнаха в страната ни за старта на българско председателство на Съвета на Европейския съюз, използваха почивния ден, за да посетят най-стария български град и да се полюбуват на красивите гледки в Пловдив.

Те бяха посрещнати от зам.-кмета по “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов, който ги разведе из калдъръмените улици на Стария град, Античния театър, Малката ранно-християнска базилика и други забележителности.

„Европейският съюз ни даде несравними възможности за развитие и просперитет, но ние като представители на различните страни в него, все още не се познаваме добре. Всяка страна има своята култура и идентичност и много често клишетата, които знаем едни за други, са далеч от реалността в страните ни. Ние работим здраво, за да развиваме страната и града си, и икономиката ни е една от бързо растящите в Европа. Даваме си сметка, че трябва да се положат още много усилия, но тенденцията е положителна“, заяви в приветствието си към гостите Стоянов.

Пловдив е очарователен и едно от най-красивите места, които сме посещавали, споделиха журналистите от водещите световни медии и заявиха, че отново ще се върнат тук. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...