понеделник, 19 Февруари 2018 06:02 ч.

Забавачките и училищата в е-платформа

17.07.2017   |   13:43
Прочетена: 459   |
Коментари: 0
Забавачките и училищата в е-платформа

Пилотен проект, който ще обхване всички деца в предучилищна и училищна възраст от 5 до 16 години, въвежда Областна администрация – Пловдив.

Проектът има за цел да създаде единна електронна платформа, която да обхване всички детски градини и училища в Пловдивско. Чрез нея ще се следи за деца, които не са включени в образователната система или са в риск от отпадане от училище. Електронната платформа ще генерира и предоставя на институциите информация за децата, които не са включени в задължителната предучилищна и училищна подготовка, както и причините за това.

Тази информация ще бъде използвана от екипите от експерти, които ще обхождат семействата и ще предприемат мерки за обхващането и задържането на децата в училище.  След анализ ще бъдат изготвени конкретни мерки по отношение на всяко дете, което е идентифицирано като необхванато, отпаднало или застрашено от отпадане от образователната система. И  ще бъде търсено съдействие от компетентните институции за прилагане на комплексен подход за решаване на проблема.

Проектът се реализира във връзка с решение на Министерски съвет от 5 юли 2017 година за създаване на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителната училищна и предучилищна възраст.

На срещата за обкъждане на пилотния проект присъстваха зам.- министърът на образованието Деница Сачева, областният управител Здравко Димитров и зам.-областният управител Петър Петров, директорът на РУО – Пловдив Иванка Киркова, експерти от МОН, представители на общините и други държавни институции.

 

Забавачките и училищата в е-платформа
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3954
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...