вторник, 25 Февруари 2020 08:22 ч.

Затвориха прелезите в Триводици и Златитрап

На тяхно място ще правят модерни надлези за милиони
15.06.2017   |   20:45
Прочетена: 3939   |
Коментари: 0
Затвориха прелезите в Триводици и Златитрап

От седмица прелезите край селата Триводици и Златитрап са затворени за следващите 120 дни, съобщиха от НКЖИ. Причината е, че с основния ремонт на жп линията между Септември и Пловдив съоръженията ще бъдат премахнати, а на тяхно място вече започна изграждането на модерни пътни надлези.

През прелеза между Триводици и Ново село минава главният път Пазарджик, Куртово Конаре, свързващ се с този за Кричим и Девин. Пътуващите от Пазарджик към Ново село и обратно трябва да минават по обходен маршрут през пазарджишките села Огняново и Исперихово.

Поелите от Ново село към Триводици пък могат да ползват обходния маршрут през Стамболийски. Там обаче трябва да преминат през надлеза на града, тъй като прелезът на Стамболийски също е затворен поради подготовката за изграждане на модерен надлез, чието строителство ще започне на по-късен етап и ще продължи около 150 дни по план. 

Прелезът край Златитрап също е затворен поради строежа на ново пътно съоръжение, а жителите на селото трябва да ползват пътя за Пловдив или Перущица, за да стигнат до съседните села в посока Стамболийски например.

Според информацията от възложителите НКЖИ стойността на надлеза край Триводици ще бъде 3 152 868 лв. без ДДС, а фирмата, която ще го строи, е "Гигастрой" ООД. За изграждането на втория надлез в Стамболийски сумата е 5 479 408 лв. без ДДС, а построяването е възложено на „Щрабаг” ЕАД. За надлеза край гара Тодор Каблешков в Злати трап цената възлиза на 4 089 449 лв. без ДДС, а за изпълнението му се грижи австрийската „Порр Бау” ГмБХ. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...