понеделник, 19 Март 2018 04:40 ч.

Затвориха Тунела за ремонт

За подлеза на ул. "Гладстон" търсят пари от Комисията за бедствия и аварии
22.02.2017   |   06:52
Прочетена: 2130   |
Коментари: 8
Затвориха Тунела за ремонт

Движението през Тунела по бул. „Цар Борис III Обединител” се спира за една седмица за през нощта. Това е периодът между 22 часа и 5 часа сутринта. Аварийни бригади ще ремонтират осветлението.

Съоръжението ще бъде затворено за седмица или най-много за десет дни в същите часове през нощта, предупреди вчера кметът Иван Тотев. Част от лампите и рефлекторите са изгорели и ще бъдат подменени. След това Тунелът ще се почисти и ще се боядиса в светли тонове. 

Работата е организирана в нощните часове, за да не се създава хаос в трафика. Тогава спира да се движи и градският транспорт, така че няма да се наложи автобусите по деветте линии да обикалят по обходни маршрути.

Ремонтът е разпореден след проверката на техническото състояние на Тунела и на всички останали подлези и надлези в Пловдив. Тя беше извършена в целия град миналата седмица, след трагедията на „Ечемишка”, където греда, на която са закрепени осветителните тела, се стовари върху кола и уби на място 64-годишна жена.

Транспортните съоръжения в Пловдив  не създават опасна ситуация за преминаващите автомобили, увери Иван Тотев, позовавайки се на доклада от огледа.

При обследването е установено, че осветлението в Тунела има нужда от частична смяна, и са премахнати откъртилите се парчета мазилка в подлеза на ул. „Гладстон” под Централна поща. Това е единствено съоръжение в града, където трябва да се прави основен ремонт, тъй като хидроизолацията е нарушена и има течове.

За реконструкцията на компрометирания подлез под Пощата общината ще кандидатства за пари пред държавната Комисия за предотвратяване на  щети от бедствия  и аварии. По същия начин с държавни средства беше финансиран ремонтът на моста на бул. „Васил Априлов”. За него на общината бяха преведени 4 млн. лева. За подлеза на ул. „Гладстон” са нужни близо 7 милиона.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4373
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...