вторник, 20 Март 2018 02:26 ч.

Здравко Димитров е областен управител на годината

19.06.2017   |   20:01
Прочетена: 2489   |
Коментари: 0
Здравко Димитров е областен управител на годината

Aсоциацията на българските градове и региони връчи годишната награда „Областен управител на годината“ за 2017-та на Здравко Димитров.

На 16 и 17 юни в „Пиринголф&Кънтриклуб“ край Разлог се състоя годишната национална среща на Асоциацията на българските градове и региони.Темата на двудневната конференция беше „Рискове и заплахи за критичната инфраструктура в общините и регионите“.

При откриването Ергин Емин, изпълнителен директор на АБГР, подчерта че организацията вече 13 години осъществява съвместни проекти с фондация „Конрад Аденауер“. „Настоящият проект е част от това сътрудничество за подкрепа на градските власти и администрация, за повишаване на ефективността на управлението в градовете – в интерес на гражданите и в съответствие с европейските ценности и стандарти“, подчерта г-н Емин. Председателят на Управителния съвет Найден Зеленогорски изрази надежда, че Асоциацията ще продължи  успешното си сътрудничество с общините и представителите на местната и регионалната власт.

Над 150 души, между които Торстен Гайслер - директор на бюро София на фондация „Конрад Аденауер“,областниуправители, кметове, заместник-кметове, председатели на общинскисъвети, общински съветници, членове, партньори и приятели на Асоциацията, участваха в XIII Национална конференция и съпровождащата я церемония, на която бяха раздадени  за трети път годишните награди на АБГР в 22 категории.

Наградата  „Областен управител на годината“ за 2017 г. беше връчена лично от председателя на  УС на АБГР Найден Зеленогорски на ЗдравкоДимитров -областен управител на област Пловдив.

„Приемам тази награда от името на целия екип на Областна администрация-Пловдив, защото я получавам благодарение на добрата работа на специалистите и експертите, с които работя. Благодаря и на премиера Бойко Борисов, който винаги е подкрепял и подпомагал развитието на област Пловдив. Много от проектите, за които получавам тази престижна награда, са благодарение на неговото съдействие“, заяви г-н Димитров. 

Самият той връчи наградите на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, за кмет на годината в категория „Най-бързо развиваща се община“ и на Мердин Байрям, кмет на община Върбица в категория  „Инвестиции в природата и хората 2017“  за направени инвестиции в курортния комплекс „Върбица“.

Предвижда се следващата среща да се проведе в Хисаря през октомври, където със съдействието на областния управител Здравко Димитров ще има обучение на представители на местната власт в региона е отново ще се обсъждат темите за сигурност и защита на населението.

Марица.бг припомня, че Здравко Димитров е единственият областен управител, който запази поста си след смените по време на служебното правителство на Огнян Герджиков и  на кабинета "Борисов 3".

/Марица.бг

 

 

 

 

 

 

Здравко Димитров е областен управител на годината
Здравко Димитров е областен управител на годината
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4389
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...