вторник, 18 Февруари 2020 23:54 ч.

Зико посрещна делегация от футболен клуб „Торино“

18.01.2018   |   12:45
Прочетена: 629   |
Коментари: 0
Зико посрещна делегация от футболен клуб „Торино“

Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб „Торино“. Представителите на елитния италиански клуб, който е бил 7 пъти шампион на Италия, гостуват на колегите си от „Локомотив Пловдив“.

Делегацията бе ръководена от главния координатор на ФК „Торино“ Теодоро Копола. Той бе придружаван от шефът на футболната академия в Торино Марко Ритцери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източните държави Фабрицио де Микеле.

От българска страна на срещата присъстваха генералният директор на „Локомотив Пловдив“ Кузман Маринков, спортният директор Чавдар Цветков и директорът на клуба Румен Руйчев, както и главният секретар на Областна администрация Борислав Димов.

Гостите от Италия споделиха, че идват в Пловдив, за да проучат възможностите за реализиране на съвместен проект за създаване на детска школа и футболна академия, в която ще се обучават спортни таланти. Те не скриха, че философията на „Торино“ е насочена към младите и основната цел на клуба е да даде възможност за израстване на децата и изграждането им като пълноценни личности с ценностна система.

Академията ще бъде от затворен тип и ще предлага училищно обучение, спортна подготовка и пълен пансион за децата, които бъдат селекционирани. Обучението ще бъде на реципрочен принцип, като в пловдивската академия ще гостуват италиански треньори и преподаватели, а български спортни експерти ще могат да споделят своя опит с италианските спортисти. Талантливите деца ще имат възможност за реализация, като за целта ще бъдат организирани футболни турнири в Торино и Пловдив.
Г-н Копола заяви, че подобни академии, които използват тяхната методология на обучение, са изградени в 53 града в Италия, както и по една в Бразилия и Албания. Той изтъкна, че заедно е екипа си са готови да направят уъркшоп и да представят концепцията си за футболна академия пред пловдивската общественост и родителите на талантливи деца.
Областният управител приветства идеята, като подчерта, че самият той е спортист, възпитаник на Спортното училище в Пловдив и е наясно колко важен е начинът, програмата и методологията, за развитието на децата, не само като спортисти, но и изграждането им като пълноценни личности. Той предложи на гостите да посетят училището, в което са се обучавали едни най-големите спортни звезди на България. Здравко Димитров обеща пълно съдействие, а гостите от Торино му подариха спортен екип на клуба.

Зико посрещна делегация от футболен клуб „Торино“
Зико посрещна делегация от футболен клуб „Торино“
Зико посрещна делегация от футболен клуб „Торино“
Зико посрещна делегация от футболен клуб „Торино“
Зико посрещна делегация от футболен клуб „Торино“

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...