вторник, 20 Февруари 2018 03:29 ч.

Зимата се завърна за един ден, от утре - пак пролет (обновена)

19.02.2017   |   20:40
Прочетена: 7667   |
Коментари: 2
Зимата се завърна за един ден, от утре - пак пролет (обновена)
Зимата се завърна с пълна сила в неделя, когато в София и на други места в страната валя сняг.  
 
Заради лошото време  МВР предупреди да не се пътува към Витоша, особено към хижа „Алеко”, на пътя към която станаха няколко верижни катастрофи. Двама пешеходци край спирта "Романски лифт" бяха ударени от движещ се на заден ход джип. Пътят се залеви и направи слизането и изкачването на превозни средства почти невъзможно.

Сняг заваля и във Видин, и на места в региона. Снежната покривка надхвърли 2-3 см, температурата падна до 0 градуса.

Както Марица.бг съобщи, движението по автомагистрала "Тракия" се затрудни заради гъста мъгла. В района на Вакарел движението беше забавено и особено затруднено заради видимост от 100 метра.  КАТ призова водачите да бъдат изключително внимателни. 
 
Отделно, на изхода от София, след разклона за Елин Пелин, катастрофирало БМВ стана причина за километрични опашки от бавно преминаващи през участъка автомобили. Снегът затрудни и забави изнасянето на колоната. 
 
Какво ни очаква тази нощ и утре

Тази нощ ще продължи да вали дъжд, гласи прогнозата на синоптиците от БАН. По-обилни ще бъдат дъждовете в Източна България, а във високите полета на Югозападна България ще има сняг.

От утре валежите от запад ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Понеделник сутрин ще бъде дъждовна, но до обяд навсякъде в страната ще се изясни.

Очаква ни топла и слънчева седмица с максимални температури, които ще се покачват всеки ден:  от 10 градуса в понеделник до 17 градуса в петък.

И накрая - още един дъждовен уикенд

След прекрасната работна седмица ни очаква отново дъждовен уикенд. В събота ще вали дъжд и температурите да бъдат все още високи около 17 градуса. В неделя ще обърне сняг с рядък спад до максимални 8 градуса.

 
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...