петък, 19 Януари 2018 15:15 ч.

Знакови фигури на ГЕРБ и Кунева минаха към Бареков

Ген. Димитър Цветков и адвокат Дяко Дяков ще подкрепят движението на бившия директор на ТВ 7
19.10.2013   |   14:40
Прочетена: 2215   |
Коментари: 31
Знакови фигури на ГЕРБ и Кунева  минаха  към Бареков

Две знакови фигури в ГЕРБ и Движение България на гражданите – ген. Димитър Цветков и адвокат Дяко Дяков минаха към движението на Николай Бареков. На специална пресконференция в Пловдив бившият директор на ТВ 7 обяви, че това е знакова стъпка в политиката. Бившият зам.-кмет на община Пловдив по времето на Славчо Атанасов от ГЕРБ и настоящ общински съветник от партията на Борисов ген. Димитър Цветков ще остане независим общински съветник..„Познавам генерала от 22 години. Той както и всички новоприети членове на „България без цензура“ изповядват нашите идеи. Генералът спечели 3 пъти избори за ГЕРБ в Пловдив като председател на предизборния щаб“, обяви Бареков.

„Днес Димитър Цветков ще подаде заявление за напускане от партия ГЕРБ. Аз лично запознах генерал Цветков с Борисов. Той измина дълъг път през всички йерархии на ГЕРБ, но сега е тотално разочарован. Затова се мести при нас. С генерал Цветков работим за връщането на казармата, когато спечелим изборите“, обяви още Бареков. " Подкрепям каузата на движението "България без цензура". Това е начинът да се доближим до българите и да вървим напред. За мен ГЕРБ вече е затворена страница. Подготвил съм два плика и след пресконференцията, пускам заявление за напускане до Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Продължавам да бъда член на Общинския съвет. Смятам, че гражданите на Пловдив са ме избрали и има какво да дам в оставащите две години до края на мандата. Ще работя за доброто на Пловдив, увери ген. Цветков.

Другият пловдивчанин, който се присъединява към „България без цензура“, е Дяко Дяков -бивш председател на младежкото СДС в Пловдив. Доскоро той бе член на движението на Меглена Кунева „България на гражданите“.С Дяко Дяков 96-97 година заедно бяхме на барикадата да бутаме правителството на Жан Виденов, което беше срещу интересите на българския народ. След това пътищата ни се преплетоха в СДС.

Познавам Дяко, баща му, семейството му, знам с кави ценности и идеи влезе в политиката и знам защо той се разочарова и от представителите на синята идея и в последствие от подобието,което наричаме Реформаторския блок”, заяви Бареков.

„Кунева ме излъга. В идеите на Бареков виждам това, което досега не се е случвало. За първи път вратите са отворени към гражданите“, заяви Дяков. Той беше категоричен, че в бБъдещата партия изцяло ще се променя модела на управление. "На нас ни омръзна кабинетната демокрация- събират се трима души в София и определят личностни съдби, листи и ръководство по места. Това не е демократично, а тоталиртарно. Нещо подобно беше в България на гражданите. Хората бяха заблудени, че ще определят своите проблеми и политика, а се оказа излюзия. Целият политически съвет на партията беше спуснат като водачи на листи. Бях подвеен и съм подвел редица наши хора. Отливът е много голям. В момента се сформира Реформаторски блок, който е съствен на безпринципна основа. Там са партии, които ги обединяма само политическо оцеляване и прескачане на 4% бариера. С други думи- няколко души лидери с нисък обществен авторитет искат да се пенсионират с 20 000 евро заплата като евродепутати. Нещо , което ние не приемаме, посочи Дяков.
 Бареков обяви, че над 10 общински съветници в Пловдив подкрепят идеите на неговата организация. Той визира  както Дани Каназирева , така и  други  избраници от други политически групи, без уточнява кои са.

„Вратите ни са отворени за всички, които искат да се присъединят към нас. Единственото ни условие е те да не са замесени в скандали и да са морално чисти. Генерал Цветков е първият общински съветник от страната, който напуска ГЕРБ и се присъединява към нас , но ще има още много“, обяви Бареков.

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
387
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...