вторник, 16 Октомври 2018 03:39 ч.

Иван Тотев:: Ние сме остров на стабилността

25.08.2014   |   04:01
Прочетена: 180   |
Коментари: 0
Иван Тотев:: Ние сме остров на стабилността
Пловдив е остров на стабилността - така кметът Иван Тотев коментира в петък  финансовото състояние на община Пловдив. За разлика от държавата, където все по-усилено се говори за нарастващия дефицит и актуализацията на бюджета,  общината не е закъсала с пари. Напротив,  при годишен план 104 млн. лева приходи в хазната до 15 август бяха постъпили 73 милиона. Това означава 70 процента изпълнение, или 4, 5 млн. лева в повече в сравнение със същия период на миналата година, обобщи градоначалникът.

Заплатите се плащат точно на дата,  неразплатени разходи до този момент няма. Общинският бюджет няма да се актуализира,  защото както приходите, така и разходите се правят спрямо одобрения план, увери Тотев. На депозитните сметки  администрацията пази почти 30 млн. лева, като всеки лев е предназначен за предстоящи плащания.  Авоарите са разпределени между  пет-шест  банки   и тази година  общината ще спечели само от лихви 730 000 лева. Приблизително толкова струва реконструкцията на ул. „Петко Д. Петков“.

Данъкоплатците са внесли в градския бюджет около 20 млн. лева под формата на такса смет и  над 10 млн. лева данъци за коли и мотори. Постъпленията от   имуществените данъци са с 1,5 млн. лева повече. От началото на годината досега, въпреки че пазарът на имотите е свит, общината е успяла да продаде терени, жилища и постройки за 3,6 млн. лева.  За цялата 2014-та от сделки се чакат 5,7 млн. лева, но  градската управа се надява, че ще има инвеститори за  300 декара земя в индустриалната зона на „Тракия“. Запитвания към тези имоти има от американски, германски и китайски компании.
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
6909
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...