вторник, 28 Януари 2020 15:21 ч.

Идея: 10 игри у дома през ваканцията

Когато децата се наситят на коледните подаръци, направете ги ловци и шпиони в хола
28.12.2017   |   19:55
Прочетена: 794   |
Коментари: 0
Идея: 10 игри у дома през ваканцията

Дядо Коледа вече си замина и децата у дома дори се наситиха на подаръците му. Остават обаче още 7 дни до края на ваканцията. И за капак - навън вместо сняг има мъгла. Ето няколко идеи как да се пребори скуката без помощта на телевизора и смартфона.

1. Къмпинг у дома

Извадете детската палатка. Ако нямате, метнете одеяло върху няколко стола, за да създадете малко и уютно пространство за игра. Може да постелете килимче и да добавите няколко възглавнички. Детското въображение ще довърши останалото.

2. Супер шпиони в хола

Между няколко стола или друга стабилна опора създайте препятствия от прежда. Хлапетата може би не са гледали как Катрин Зита Джоунс се учи да се провира между червени конци под зоркия поглед на Шон Конъри, но ще се наслаждават точно толкова на това приключение, колкото и вие на филма "Клопката". Можете да вържете тук-там звънчета, за да има сигнал при всяка грешка.

3. Лов с въдица от кламер

Магнитните букви и цифри могат да служат не само за учене, а и за забавление. Направете си въдица от пръчица с вързан за нея конец и кламерче в края. Изсипете магнитчетата в купа. Нека сега всеки се опита да улови колкото може повече.

4. Дама на килима

Разчертайте с цветно тиксо квадратите на обикновената дама върху пътеката в коридора и нека забавлението започне. Преди това проверете дали постелката не се плъзга върху ламината или друга настилка отдолу. И помолете за малко търпение съседите от долния етаж.

5. Хранилка за птици от кутия за мляко

По празниците сме повече време у дома и някой непрекъснато трябва да изхвърля боклука. Преди поредния курс до контейнера отделете празните кутии от сок или мляко и ги превърнете в хранилка за птици, която можете да окачите навън през пролетната ваканция. Трябва само да се изреже отвор, да се налепят копчета и няколко съчки.

6. Да си направим курабийки

Ако не ви е дотегнало съвсем голямото шетане по Бъдни вечер, сега е моментът за едно междинно развихряне в кухнята, преди да е станало време за приготвяне на новогодишната трапеза. Децата обичат да готвят и точат. Направете си заедно курабийки и изберете домашния мастър шеф.

7. Кой е най-точен

От останали картонени чинии изрежете средната част и оставете децата да ги оцветят в различни цветове. Поставете на пода ролката от домакинската хартия. Да видим сега кой е най-точен!

8. Болид от бутилка

Играчките никога не са достатъчни, дори на сутринта след Коледа. Ето как с подръчни материали и малко помощ от възрастен момчетата могат да си направят състезателен болид. Нужни са само празна PVC бутилка, 4 еднакви капачки и клечки.

9. Замък от картон

Момичетата могат да си измайсторят сами мечтания замък, особено ако обичат да рисуват. Може да се използват вътрешните страни от кутиите от коледните подаръци - обикновено са достатъчно твърди. Изрежете горния ръб като кули и прозорци. През прорез в средата на едната част промушете другата, така че да се кръстосат и да могат да стоят стабилно. Сега остава само да се извади колекцията принцеси, събирана усърдно от шоколадови яйца през цялата година.

10. Писта от старите дънки

Всяка година си давате коледно обещание, че се отървете от излишните килограми. И по празниците отчитате като Бриджит Джоунс, че не само не сте изпълнили това, ами сте качили още. Е, щом няма шанс старите дънки пак да влязат в употреба, намерете им друго приложение. Нарежете ги на ивици, нанесете осева линия и имате идеалната писта, която не се сглобява, не се разпада лесно, не боде, ако някой стъпи върху нея. И много бързо се събира.

Идея: 10 игри у дома през ваканцията
Идея: 10 игри у дома през ваканцията
Идея: 10 игри у дома през ваканцията
Идея: 10 игри у дома през ваканцията
Идея: 10 игри у дома през ваканцията
Идея: 10 игри у дома през ваканцията
Идея: 10 игри у дома през ваканцията
Идея: 10 игри у дома през ваканцията
Идея: 10 игри у дома през ваканцията

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...