неделя, 19 Януари 2020 21:36 ч.

Избираме заедно "Пловдивчанин на 2017 година"

Гласувайте за своя фаворит в анкетата на marica.bg
27.12.2017   |   12:00
Прочетена: 3141   |
Коментари: 0
Избираме заедно "Пловдивчанин на 2017 година"

За пръв път от много време оптимистите в България са повече от песимистите, показват резултатите от проучванията на социологическите агенции. 59 процента от сънародниците ни вярват, че 2018-а ще е по-добра от 2017-а, а едва 9% очакват по-лоша година. За тези цифри също има оптимистично и песимистично обяснение. Според първото България в последните години се променя позитивно и хората наистина живеят все по-добре. Според второто обаче тук е толкова зле, че сме стигнали дъното и по-лошо не може да стане, така че ще трябва да се върви към някакво подобрение. Ние не вярваме това да е така, защото няма как българите да се чувстват зле, когато ги управляват ГЕРБ и Бойко Борисов.  

 

Откъде всъщност идва оптимизмът?   

 

Той със сигурност не е свързан с поредицата задгранични пътувания на премиера и безспорните му успехи като новия обединител на Балканите. Защото ние си знаем - Бойко от години оправя света, но светът все така не ще да се оправи. Позитивните очаквания не идват и с новите 40 километра магистрали, които премиерът успя да ни построи през 2017-а, нито пък от това, че от 1 януари ще сме най-важната държава на Стария континент като столица по член 64 на Съвета на министрите в ЕС. Оптимизмът е нещо лично като вярата и любовта. Той е свързан с живота на приятелите ни, на нашите близки, със случките около нас, с добротата, която виждаме в нашия дом, на улицата и в квартала, с действията на хората, които наистина променят нашия град към по-добро. Те са сред нас и правят така, че чудесата да не се случват само по Коледа. За да им отдадем всички заедно заслуженото, вестник "Марица" и сайтът marica.bg организират за втора поредна година своята класация "Пловдивчанин на 2017 година". В нея най-важното не е подреждането на номинираните, защото всички тези хора са наистина важни и значими за Пловдив. Сред тях вероятно са новите визионери, добродетелните и щедри хора, които с делата си ще направят града още по-добро място. Те са днешните вдъхновители, които вървят по стъпките на някогашните будители. Представяме ви ги още веднъж, за да си спомним заедно техните успехи или обикновени човешки постъпки, които ни карат да вярваме, че Пловдив и занапред ще има своите емблематични личности от висотата на Душо Хаджидеков, Димитър Кудоглу, Павел Калпакчиев, Божидар Здравков и останалите, заради които този град ни е толкова важен и скъп.

Ето номинациите на „Марица”:

 

Атанас Рогачев

Георги Стамов

Демира Недева

Здравко Димитров

Иван Петков

Николай Киров

Николета Чавдарова

Румяна Иванова

Д-р Янаки Янакиев

 

Гласувайте за вашия фаворит!


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...