неделя, 23 Февруари 2020 07:27 ч.

Избраха Емил Христов за стола на Цвета Караянчева

23.11.2017   |   09:37
Прочетена: 597   |
Коментари: 0
Избраха Емил Христов за стола на Цвета Караянчева

Депутатите избраха Емил Христов от ГЕРБ за заместник-председател на Народното събрание, съобщава „Фокус“. Той бе избран с 123 гласа „за“, 7 „против“ и 48 „въздържал се“.

Проекторешението с кандидатурата му бе внесено вчера от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Емил Христов заема мястото на Цвета Караянчева като зам.-председател на парламента. Тя бе избрана за председател на НС след оставката на Димитър Главчев.

Оставката му дойде след като отстрани от пленарно заседание лидера на БСП Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев. От опозицията внесоха искане за оставката му, която Главчев даде.Той остана депутат в 44-тото НС и стана член на комисиите по външна политика и бюджет и финанси.

Емил Христов бе председател на временната комисия за процедурата по придобиване на нов боен самолет.


 

Кой е новият зам.-председател на НС

Емил Христов бе водач на листата на ГЕРБ в Стара Загора. Той е два мандата председател на Общинския съвет в града и общински ръководител на партията.

Христов е инженер, завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Той е и два мандата зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС – РБ).

Председател е на Постоянната комисия по регионална политика и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Владее руски и английски език. Семеен, с две деца. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...