вторник, 23 Януари 2018 19:57 ч.

Изнасилиха и обраха стопаджийка до Пловдив

Съдът задържа под стража двамата извършители
02.01.2018   |   14:23
Прочетена: 9352   |
Коментари: 0
Изнасилиха и обраха стопаджийка до Пловдив

Двама мъже брутално изнасилиха и ограбиха стопаджийка на околовръстното шосе в Пловдив, след което я изоставиха на пътя, съобщиха от прокуратурата. Жената едва се добрала до близка бензиностанция, за да потърси помощ. Скоро след посегателството извършителите са били задържани, а днес се изправиха пред Районния съд, който ги тикна зад решетките.

Ето какво съобщиха от прокуратурата.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Станимир С., на 21 г., и Спас Г., на 20 г., привлечени като обвиняеми за това, че в съучастие като съизвършители, са отнели чужда движима вещ от владението на другиго с намерението противозаконно да я присвоят, като употребили за това сила  – престъпление по чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс  и за изнасилване – престъпление по чл. 152 ал. 3 т.1 във връзка с чл. 152 ал. 1 точка 2 от Наказателния кодекс.

На 29 декември 2017 г, рано сутринта, в близост до Околовръстното шосе на гр. Пловдив, двамата обвиняеми се движели с лек автомобил, марка „Опел Астра“. Те забелязали  на отсрещната страна на шосето 21-годишната пострадала жена, която махала на автомобили, за да се придвижи на автостоп към Пловдив. Обвиняемите променили посоката си на движение, спрели и качили жената в автомобила си. 

След сто метра водачът отбил от пътя, като спрял на място с храсти и дървета. Двамата обвиняеми, след като използвали сила, въпреки съпротивата на жената, й отнели мобилния телефон и я изнасилили. По-късно те свалили пострадалата от автомобила и си заминали. Жената потърсила помощ в близка бензиностанция, а впоследствие подала оплакване в Трето РУ на МВР-Пловдив.

Определението на Районен съд-Пловдив може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
1157
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...