петък, 24 Януари 2020 07:25 ч.

Изнасят в мола „Народните будители и аз“

31.10.2017   |   17:25
Прочетена: 612   |
Коментари: 0
Изнасят в мола „Народните будители и аз“

Осмото издание на проекта „Народните будители и Аз“ бе открито днес в Дома на културата „Борис Христов“. Аз съм искрен приятел на тази инициатива и вярвам, че това е едно добро начинание най-вече за самите ученици, които участват в различните състезания и преживяванията по време на целия проект. От името на Общински съвет Пловдив пожелавам, на организаторите и най-вече на участниците да са преди всичко здрави. Нека магията на този проект донесе на всички участващи топлина в сърцата им, радост в душата им и гордост в ума им от това, че принадлежат на българския род, заяви в своето слово председателят на Общински съвет Савина Петкова. 

Преди самия старт на поредното издание, което обхваща периода през цялата учебна година, бе направен и отчет на свършеното през предходната. Имаме една простичка цел да представи на младите хора имената и дейността на онези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на нашата държава. Това е един урок по българщина, защото не може да си позволим още и още поколения да не знаят кои са нашите будители и какво празнуваме на 1 ноември. С тези няколко думи ръководителят на проекта доц. Кирчо Атанасов започна отчета за изминалото 7-мо издание през учебната 2016-2017 година. Той сподели, че през тази година са успели да се разширят географски, тъй като за първа година участие е взело и училище от Варна, освен училищата от Пловдивска и Пазарджишка област. 115 ученици са участвали индивидуално чрез стихотворение, рисунка или есе през годината, а общо за 7-те години на проекта над 63 хиляди ученици са били част от проекта, допълни още доц. Атанасов.

 Той съобщи, че за първи път тази година ще изнесат проекта извън училище и класните стаи. Предвиждаме да отбележим празника на Народните будители – 1 ноември със специален урок във фоаето на Мол Марково тепе.

 Стана ясно, че след получено разрешение духовият оркестър на Пловдивският гарнизон също ще се включи в инициативата. Съобщението бе направено лично от бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-ма бригада „Специални сили“ който също бе сред официалните гости на старта на поредното издание на „Народните будители и Аз“, което тази година е под патронажа на президента Румен Радев. Сред тях бяха също и зам.-областният управител инж. Петър Петров, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, много преподаватели в училищата и университетите.

Изнасят в мола „Народните будители и аз“
Изнасят в мола „Народните будители и аз“
Изнасят в мола „Народните будители и аз“

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...