сряда, 22 Януари 2020 13:00 ч.

Инвеститори търсят атрактивни терени в южната част на Пловдив

„Галакси Инвестмънт Груп“ завършва инфраструктурата на проекта Индустриален парк „Марково“ през пролетта
17.01.2018   |   13:51
Прочетена: 1948   |
Коментари: 0
Инвеститори търсят атрактивни терени в южната част на Пловдив

Навлизането на нови инвестиции в Пловдив и региона превърна града в индустриалната столица на България. Ключовото му местоположение и добре развитата транспортна инфраструктура привлича все повече местни компании и големи световни производители от различни сектори, които инвестират и разширяват дейността си в региона. Това доведе до силен интерес към обособените в района индустриални зони.  

За да отговори на засиленото търсене, "Галакси Инвестмънт Груп" започна реализацията на Индустриален парк "Марково". Инфраструктурата се очаква да бъде завършена през пролетта, съобщиха от инвестиционната компания. Проектът предвижда асфалтов достъп до парцелите, електричество и канализация. Сред най-силните му конкурентни предимства е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно и евтино.  Готовата вътрешна инфраструктура позволява на инвеститорите да изградят своите складови и производствени халета и да започнат своята дейност веднага след купуването на терен.  

Новата индустриална зона е разположена в един от най-атрактивните райони в Пловдив. Индустриален парк "Марково" е разположен на самия околовръстен път. Намира се само на 14 км от магистрала "Тракия" в близост до митница Пловдив и новоизградения Интермодален терминал. Общата площ на терена е 158 хил. кв. м, разделен на различни по големина парцели, подходящи за производствена, складова и търговска дейност. "Галакси Инвестмънт Груп" дава възможност за обединяване или разделяне на парцелите, в зависимост от специфичните изисквания на потенциалните купувачи. Това е отлична възможност за по-малките фирми да купят парцел в индустриалната зона.

Локацията на Индустриален парк "Марково" е от стратегическо значение за компаниите, които планират инвестиция в района.  В плановете на агенция „Пътна инфраструктура“ за развитие на района е заложен проект за изграждане на пътен възел „полудетелина“, което ще улесни допълнително  движението и транспортните връзки.  Големите компании все по-често избират Пловдив и околностите за база на своята промишлена и логистична дейност именно заради развитата инфраструктура и производствените възможности в зоната.

Инвеститорският интерес към град Пловдив е провокиран и от възможността за привличане на работна сила не само от града, но и околните общини. Университетите и специализираните технически професионални гимназии в града осигуряват необходимата конкурентоспособна работна ръка.  

През изминалата година се наблюдава сериозен интерес към терените в района на град Пловдив както от български, така и от чуждестранни компании. Доказателство за това са и част от реализираните сделки на продадени парцели в Индустриален парк "Марково".

Инвеститори търсят атрактивни терени в южната част на Пловдив

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...