сряда, 19 Февруари 2020 02:18 ч.

Интермодалният терминал заработи, чака първите си клиенти

Новината бе съобщена на награждаването на Топ инвеститорите в Пловдив
14.12.2017   |   15:09
Прочетена: 2321   |
Коментари: 0
Интермодалният терминал заработи, чака първите си клиенти

Интермодалният терминал край Злати трап заработи тази седмица и чака първите си клиенти. Това обяви Пенко Несторов, съсобственик в ПИМК. Бизнесменът съобщи новината по време на тържествена церемония по връчване на годишните отличия за стратегически инвеститор за регион Пловдив за 2017 г. Най-голямата транспортна българска компания у нас, която взе съоръжението на концесия за 27 години, е една от 14-те топ инвеститори, които получиха награди – плакет от Община Пловдив и грамоти. Те бяха връчени в Дома на културата „Борис Христов“ от кмета инж. Иван Тотев.

Сред останалите отличени са както български така и чуждестранни инвеститори, които оперират в различни сфери:  „Белла България“, „Биомашиностроене“, „Булпрос“, „Булсафил“, „ВП Интернешънъл“, „Енигма софтуер груп България“, „Интрама“, „Милара Интернешънъл“, „ОМК“, „Осрам“, „Тед Бед“, „Футбол Радар“ и „Хъс“. След награждаването кметът обобщи: Изпращаме изключително успешна 2017 г., но винаги има какво още да се желае, каза кметът. Бизнес климатът в Пловдив и региона е изключително позитивен.  Всички отличени компании предвиждат нови инвестиции, имат планове за разширение и за наемане на нови служители. Радостното е, че тази година все повече говорим и за дуално образование, което ще е в помощ на бизнеса.

 

 

Иван Тотев награди топинвеститорите на 2017 г.
Иван Тотев награди топинвеститорите на 2017 г.

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...