понеделник, 19 Март 2018 05:01 ч.

Ирландец ходи на кръчма с танк

Инж. Алан купил 7-тонния Скорпиън на цената на две коли
22.02.2017   |   15:39
Прочетена: 666   |
Коментари: 2
Ирландец ходи на кръчма с танк

Всеки петък 36-годишният Шейн Алан от малкото ирландско градче Рафоу пристига пред местния пъб с танк Scorpion. Инженерът купил машината на търг на армейско имущество преди две години и оттогава 15-минутното пътуване до пивницата му станало ритуал за края на работната седмица. Танкът е вече местната атракция. Той  тежи 7 тона, но според Шейн това не му създава проблеми с пътните служби. Веригите на "Скорпион"-а са обезопасени с гумени маншони и не оставят следи по асфалта. А и правилата правилата за шофиране след употреба на алкохол в Ирландия са по-либерални - допустимата норма на Зеления остров е 0.8 промила, които местните приравняват на пинта добра бира.

Шейн признава, че бил влюбен във военните машини от дете. Танковата са негова слабост от 6-годишен, когато го завели в авиобазата в Балдонел в деня на отворените врати. Тогава си обещал, че един ден ще има свой танк. 
Съпругата на инженера Никол споделя любовта му към машината. Тя го насърчила да купи скорпиона и да осъществи мечтата си. Построил е специален гараж за любимата си играчка. Навикът да запива с танка не излиза евтино на Алан. Само зареждането на пълен резервоар от 400 л дизел   му струва поне €450. 

Всеки си има слабости - някои киснат в кръчмата, други гледат футбол. Аз избрах да вложа парите си в танка. Не съм правил точни сметки, но ми излезе колкото две нови коли, обяснява Шейн. Купил Скорпиона, произведен през 1973 г., миналия ноември  от частен колекционер в Нюкасъл. Машината е в удивително добро състояние, въпреки че е ветеран от две войни - Първата война в Залива и юговойната в Босна. 

Танкът, който побира трима души, ще е атракцията на сватбата на най-добрия приятел на Шейн, който възнамерява да отведе булката си пред олтара на Скорпиона.

Ирландец ходи на кръчма с танк
Ирландец ходи на кръчма с танк
Ирландец ходи на кръчма с танк
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4373
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...