неделя, 23 Февруари 2020 06:54 ч.

Каква храна изисква кръвната ви група

Ако сбъркаме режима, можем да надебелеем без видима причина
21.11.2016   |   21:44
Прочетена: 15880   |
Коментари: 1
Каква храна изисква кръвната ви група

Кръвната група не е важна само когато имате нужда от кръвопреливане, тя е ключов генетичен фактор, който влияе върху много области на вашето здраве и благополучие.

1. Вашата кръвна група може да предвиди риска от някои болести

Изследванията показват, че индивидите с определена кръвна група могат да бъдат подложени на по-висок риск за определени заболявания. Тези, които имат кръвна група 0, имат по-малък риск за развитие на сърдечни заболявания, но по-висок риск за коремни язви. Носителите на В група са по-изложени на инфекции, докато жените с тази кръвна група са плодовити.

2. Хората с различни кръвни групи реагират различно на стрес

Личностите с кръвна група А имат естествено високо ниво на кортизол, който е стрес хормон. Затова са по-производителни при стресови ситуации. От друга страна, тези с кръвна група 0 са с реакция на стрес „бори се или бягай“, което води до прекомерна продукция на адреналин.

3. Антигени от кръвната група не се намират само в кръвта

Антигените са навсякъде из тялото, а особено много на повърхността, която е в взаимодействие с околната среда. Те влияят на реакцията ни на определени вещества, които влизат в организма. Някои от тях чрез храната се свързват с антигена от кръвната група и предизвиква един вид сливане, което води до чувство на умора, главоболие, проблеми с кожата, както и много други здравословни състояния.

4. Бактериите в червата са свързани с кръвните групи

Например някои хора много по-ефективно преработват въглехидратите (кръвна група А), докато някои са склонни повече да ги складират под формата на мазнини (кръвна група 0).

5. Всяка кръвна група има нужда от специален хранителен режим

Не всички имат едни и същи основни хранителни нужди. Всички ние познаваме строг вегетарианец, който се чувства отлично с този режим на хранене, докато някой друг същия ефект постига с друг вид хранителен режим. Това поддържа теглото до едно оптимално ниво, намалява възпаленията и увеличава енергията.

Каква храна изисква кръвната ви група

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...