сряда, 18 Юли 2018 09:44 ч.

Какво да направите, ако не можете да заспите

03.01.2018   |   23:30
Прочетена: 1133   |
Коментари: 0
 Какво да направите, ако не можете да заспите

Доброто наспиване през нощта може да изглежда като най-естественото нещо на света, но понякога може да се превърне в непостижима мечта. В случаите, когато не може да заспите и се въртите по цяла нощ в леглото, има няколко трика, които могат да ви помогнат. Истината е, че повечето водещи причини да не може да заспите вечерта се случват преди самото лягане. Кофеинът, алкохолът и тежката храна може да стимулират мозъците ни така, че да останем будни през цялата нощ, пише obekti.bg.

Силните светлини и ярките екрани могат да попречат на съня заради потискането на мелатонина, хормонът, който ни кара да заспиваме.Никога не носете устройства с екрани в леглото, превърнете леглото в място за сън и секс и нищо повече. Създайте си рутина на подготовка при лягане и я спазвайте. Това помага на мозъка ви да се отпусне и да се настрои за сън. Опитайте се да си лягате и да статавате по едно и също време всеки ден.

Спазвайте я дори през уикенда и след тежка нощ. Това ще помогне на тялото ви да запази ритъма си. Махнете часовника си. Ако се успокоите, както физически, така и психически, преди заспиване, ще успеете да заспите по-лесно и да получите по-качествен сън. Релаксирайте напрегнатите си от деня мускули и сухожилия, регулирайте дишането си и освободете стреса, натрупан дотогава. Ако не може да заспите, не се въртете в леглото, сменете стаята, почетете книга, и след като се усетите уморени си легнете отново.

 

тагове
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5918
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...