вторник, 17 Юли 2018 17:01 ч.

Как Биляна от трио "Сопрано" каза "да" на Дядо Коледа

Пловдивчани посрещнаха в Капана най-топлата Коледа за последните години
28.12.2017   |   21:00
Прочетена: 1599   |
Коментари: 0
Как Биляна от трио "Сопрано" каза "да" на Дядо Коледа

Пловдив посрещна най-топлата Коледа от години насам. Навръх големия християнски празник термометрите удариха 19 градуса. Хиляди пловдивчани и гости на града бяха изкушени от слънцето и решиха да заменят традиционното прекарване на  празничните мигове на топло край масата с разходки из центъра и по тепетата. В четирите почивни дни Капана се пукаше по шевовете, пише вестник "Марица".

Празничната еуфория се носеше навсякъде. Трудно можеше да се намери свободна маса по заведенията на площад „Стефан Стамболов“. Потокът от пешеходци по Главната лесно можеше да се сравни с най-добрите дни на пловдивския панаир. Повечето хора бяха излезли навън със семействата си. „Защо да прекарваме този прекрасен ден вкъщи? Коледа си е семеен празник. Ако навън беше студено, разбира се, щяхме да сме пред камината, но днес имаме възможност да прекараме един по-алтернативен празник - пак със семейството, но навън! Нямаше как да не се възползваме“, коментира Яна Мастиларска, която тъкмо си правеше селфи със съпруга си на коледното дърво пред Общината. След кратката си разходка те планираха да посетят и квартал „Капана“, за да се заредят с коледно настроение.  

Най-шумно и многолюдно бе в квартала на творческите индустрии, където за трета поредна година се проведе фестивалът „Коледа в Капана“. Празничната програма на коледното градче включваше кино на открито, традиционни коледни напитки и кулинарни шедьоври. На няколко места се продаваха луканки и суджуци, току-що откачени от опушените греди на селските изби. Предлагаше се и първокачествен български мед. За съжаление почти никой не купуваше от здравословния пчелен нектар. За сметка на това опашката пред единствената сергия за захарен памук надхвърли 10 метра. За една пръчка от 3 лева хората чакаха по 15-20 минути. Майсторката Теодора Иванова предлагаше памук, оцветен с естествени багрила в розов, зелен и оранжев цвят. И подчертаваше, че оранжевата захар е от тикви и моркови.

В центъра на коледния фестивал бяха поставени две големи спални. На тях гостите можеха да се излягат и да си правят снимки. Неочаквано на един от матраците се настани улично куче, което реши да прекара слънчевия коледен следобед в сладка дрямка напълно в унисон с рекламния слоган над матрака - "Ангели на съня". Четириногият приятел се радваше на ласки от страна на посетителите, мнозина дори си направиха снимки с него.

На „Коледа в Капана“ имаше и изненадващо предложение за брак. Биляна от „Трио Сопрано“ със сигурност няма да забрави участието си на фестивала. В самия край изпълнението Дядо Коледа свали червените си дрехи. В костюма се оказа бъдещият  годеник Любо, който вече плачеше от радост. Той падна на колене пред погледите на всички присъстващи и извади годежен пръстен, точно по мярка на красивата оперна певица, която каза „да“.

Пловдивчаните, които потърсиха по-спокойно прекарване на горещата Коледа, се отправиха на разходка към върховете на тепетата и край Гребната база. Там се струпаха много хора, които имаха уникалната възможност да наблюдават прекрасен залез над хоризонта - нещо толкова нетипично за коледния ден, когато по презумпция трябва да е облачно и да вали сняг.

Как Биляна от трио "Сопрано" каза "да" на Дядо Коледа
Как Биляна от трио "Сопрано" каза "да" на Дядо Коледа
Как Биляна от трио "Сопрано" каза "да" на Дядо Коледа
Как Биляна от трио "Сопрано" каза "да" на Дядо Коледа
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5914
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...