неделя, 22 Юли 2018 13:58 ч.

Как да прочистим организма си след коледната трапеза

28.12.2017   |   23:20
Прочетена: 810   |
Коментари: 0
Как да прочистим организма си след коледната трапеза

Преяждането на Коледа често води до плачевни последици за организма. Човек хапва какво ли не и безразсъдно смесва разнообразни храни.

Следпразничното пречистване на организма е задължително. Ако не всеки, то поне повечето от нас се нуждаят от малка диета след вкусотиите, на които не сме успели да устоим по време на празниците. С нея, от една страна, ще се освободим от токсините и мазнините, изхвърляйки ги навън, а освен това ще повишим и имунитета си - нещо, което ще ни е от огромна полза на прага на предстоящата грипна вълна.

За целта е необходимо да си направим напитка в домашни условия, която съдържа сока на един лимон, 10 ментови листа, 1 настъргана краставица и 2 л вода. Всички продукти се поставят в голям стъклен съд, объркват се и се оставят да престоят два-три часа. След това вълшебната напитка, която ще ни помогне да се отървем от токсините и мазнините, които сме натрупали в организма си, и ще повиши имунитета ни, е готова за прием. От нея се пие по две водни чаши на ден. Добре е да приемаме от тази напитка в продължение на 15 дни, за да пречистим добре организма си.

Диетичните дни, в които се ядат само ябълки, са полезни, както и да се хапва по една всяка сутрин. Освен че съдържа голямо количество витамин С, микро- и макроелементи, в ябълката има пектин, а той също отнася токсините, които сме натрупали. Той изхвърля и тежките метали, и химичните съединения от лекарствата, които много хора пият за различните си заболявания.

Тези, които хапват по една ябълка на ден, намаляват опасността от инфаркт и инсулт с над 60%. За да се предпазим от рак, включително такъв и на стомаха, всеки ден трябва да ядем по около 400 г плодове и зеленчуци с високо съдържание на витамин А, витамин С, Е. Те пазят младостта и са противоракови натурални средства.

Ако обичаме да си хапваме повечко, можем да прекаляваме само с количеството на плодовете и зеленчуците. Те няма да ни направят по-пълни или пък да ни разболеят. Основно правило е обаче да дъвчем много добре, дълго и продължително. Тогава ще бъдем сити, защото самото дъвчене дава чувство на ситост, храната се приема по-добре и нямаме проблеми със стомаха. А по този начин и по-дълго се наслаждаваме на вкуса на яденето, без да поемаме големи количества.

Източник: zdrave.to

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5943
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...