понеделник, 16 Юли 2018 19:06 ч.

Кандидатката за шеф на Стария град - пловдивска снаха

06.12.2017   |   21:04
Прочетена: 1378   |
Коментари: 0
Кандидатката за шеф на Стария град - пловдивска снаха

Д-р Надежда Кирова-Йовчева, завършила история и археология в СУ „Климент Охридски”, застана вчера сама на състезателната писта за директор на Общинския институт „Старинен Пловдив”. Младата дама пристигна в общината малко преди 10 часа, но след като предаде на комисията концепцията си за развитието на резервата, трябваше да се яви повторно след четири часа, за да я защитава. Останалите трима кандидати не бяха допуснати, защото не отговарят на посочените от администрацията критерии.

„И аз се учудвам, че съм сама”, сподели  Йовчева, леко притеснена от изпита. Тя разказа за „Марица”, че живее в София, но съпругът , който е инженер по професия, е пловдивчанин.

Развитието на „Старинен Пловдив д-р Кирова-Йовчева е описала в концепцията от десет страници. "Считам, че Стария град трябва да се разшири", открехна едно от своите виждания за управлението на резервата дамата.

Комисията начело със зам.-кмета Александър Държиков ще се произнесе до края на седмицата дали одобрява единствения претендент за  шеф на Института, който от 1 януари поема и дейността на общинското предприятие „Туризъм”.  Основната заплата на директора в "Старинен Пловдив" е 1000 лева. В общината са смутени, че конкурсът се прави със самотен състезател, и то от друг град, било то и столица.

Кандидатката за шеф на Стария град - пловдивска снаха
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5901
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...