сряда, 21 Февруари 2018 07:30 ч.

Кандидат-депутати от ГЕРБ в Пловдив: Продължаваме с изграждането на модерна и безопасна инфраструктура

16.03.2017   |   11:44
Прочетена: 1654   |
Коментари: 23
Кандидат-депутати от ГЕРБ в Пловдив: Продължаваме с изграждането на модерна и безопасна инфраструктура

Цел на ПП ГЕРБ в следващите четири години е да продължи с изграждането на модерна и безопасна транспортна инфраструктура. Сред приоритетите, заложени в програмата, са доизграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, изграждане на аввтомагистрала „Калотина – София”, инвестиции за осигуряване на пътна безопасност на съоръженията по пътната мрежа и други. Акцентите в сектор „Регионална политика“ и „Транспорт“ бяха представени на среща с представители на учебните центрове за подготовка на водачи на МПС с кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ от Пловдив-град инж. Александър Държиков, Менда Стоянов и инж. Атанас Ташков. На разговорите снощи присъстваха още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район Тракия Костадин Димитров.


„От значение е построяването на няколко скоростни пътя, както и ремонтирането на отсечката Пловдив – Асеновград. Плановете са стартът да бъде даден тази пролет, а средствата в размер на 24 милиона лева вече са осигурени“, обясни инж. Държиков. Той посочи още, че от важно значение за региона е заложеното в програмата на ПП ГЕРБ разширение на Околовръстното шосе на Пловдив. Кандидатът за народен представител не пропусна да отбележи необходимостта от въвеждане на интелигентната транспортна система, която включва наблюдение, управление и изчисление на трафика. Той заяви, че е необходимо възстановяване дейностите на Фонда за пътна безопасност, чрез който да се осигурят мобилни и стационарни камери за наблюдение, както и да се направи пътна карта за контрол и превенция.


Сред приоритетите в програмата на политическа партия ГЕРБ е и въвеждане на така наречените тол такси за тежкотоварните автомобили, които представляват половината от транзитния трафик през страната.
„Наложителните законодателни промени са свързани с гласуването на нов Закон за движение по пътищата или структурирането му в два отделни. Единият да контролира пътното управление, а другият ясно да разделя функциите на Министерството на транспорта от тези на Министерството на вътрешните работи. Единият закон следва да урежда правилата за контрол върху движението по пътищата, а другият – регистрацията на пътните превозни средства и обучението на водачите им“, обясни на присъстващите Александър Държиков, който има дългогодишен опит като експерт в областта на транспорта.


„В началото на нашето управление заварихме страната в дефицит, огромен дълг, фалирала банка, изплащане на задължения по АЕЦ „Белене“ и американските централи в размер на 2,5 млрд. лева. Днес в страната има стабилна банкова и застрахователна система, благодарение на политиката на ГЕРБ“, заяви кандидатът за народен представител Менда Стоянова. В своето изказване тя не пропусна да отбележи, че БВП е нараснал 3,5 %, а безработицата е под 7%, като в Пловдив е под 3%. 2016г. както и през първите месеци на 2017г. има излишък, който по прогнозни данни ще намалее с 5 % до края на годината.


„Главна цел за бъдещото управление на ПП ГЕРБ е средната работна заплата да достигне 1500 лева, нещо напълно реално и което ще се постигне чрез работеща икономика, инвестиции в производството, откриване на работни места. Реализирането на всичко това води до устойчиво развитие и до допълнително стимулиране на малкия и средния бизнес, хора като Вас“, каза Менда Стоянова.


Кандидат-депутатите Менда Стоянова, Александър Държиков и Атанас Ташков с готовност заявиха, че ще работят не просто за един успешен 4-годишен мандат, но и за развитието на Пловдив като културна, индустриална и транспорта столица на България в каквато се превърна през последните няколко години от управлението на ГЕРБ на местно и национално ниво.
„В своята листа от кандидати за народни представители ПП ГЕРБ разчита на тяхната експертност и професионална насоченост в различни сфери, като с това се защитават потребностите и интересите на хората от различните браншове. Нашите народни представители в Парламента ще продължат да подкрепят развитието на Пловдив. Те са проводници за промяна на наредби, тъй като животът е едно предизвикателство и много неща се променят“, коментира кметът инж. Иван Тотев, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ в града под тепетата.


По време на срещата той запозна присъстващите с бъдещите инфраструктурни проекти в Пловдив, сред които изграждането на многоетажни паркинги в различни райони, реконструкцията на булевардите „Руски“, „Коматевско шосе“, изграждането на бул. „Северен“, който да свързва „Брезовско шосе“ с моста „Адата“, като плановете са след време да има изход към Карловския надлез; важен е и проектът за нов мост на река Марица, свързването на „Копривщица“ с „България“ и слизане на булевард „Марица“- север и много други.

Купуването и продаването на гласове са престъпление

Кандидат-депутати от ГЕРБ в Пловдив: Продължаваме с изграждането на модерна и безопасна инфраструктура
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3993
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...