сряда, 16 Октомври 2019 01:38 ч.

Карибски пирати търсиха съкровище в басейн СНИМКИ

Откриха, че истинското имане е доброто - да дадеш парица на бедния и да сгъваш с мама леглото
06.12.2017   |   20:40
Прочетена: 636   |
Коментари: 0
Карибски пирати търсиха съкровище в басейн СНИМКИ
Автор на снимката: Снимки Атанас КЪНЕВ

Карибски пирати нахлуха в детска градина „Мирослава” да търсят скрито съкровище в басейна. Под наметалата обаче се оказаха не Джони Деп и героят му Джак Спароу, а подготваците Валентин Богатинов и Кристиян Давчев. И още в началото на тържеството по случай Никулден всички разбраха, че истинското съкровище всъщност е доброто в сърцето.

„Един път деца, които бяха глухи, продаваха на пътя знаменца. Мама купи и така им помогна”, даде пример Валентин. За Кристиян пък добро дело е, когато някой го ударят, той да му се притече на помощ. Добро е също да се помага на мама и тати, да сме приятели и да се подкрепяме, сетиха се още децата. И още: „Да даваме парици на хора, които са бедни” и „Да помагаме на мама да сгъне леглото”.

Учителката Елица Генова облече раирана моряшка блуза и нахлупи капитанска шапка, за да даде старт на тържеството по случай Никулден. „Съкровища огромни ни вълнуват, не търсим ние мир!”, издекламира страховито пиратът Валентин. А в следващия миг Кристиян се провикна: „Земя на хоризонта!”.

Двамата се опитаха да отворят гигантска мида, в чиято сърцевина е скрито имането. Оказа се обаче, че това е по силите само на хора с добри сърца.  След като всички деца от ДГ „Мирослава” подсказаха на двамата пирати как да станат добри, черупките се разтвориха и от тях излезе риба златоперка. Тя също обеща на морските вълци да им помогне по потя към доброто, но ако спасят нейните сестри, изгубени из дълбините на морето.

С тюркоазена рокля с рибя опашка на празника като русалка се яви и учителката Нели Бицина. С това обаче чудесата не приключиха, защото се оказа, че „школа по балет открили нашите рибки златокрили”. След шеметния им танц във водата с бански костюми със златни люспи най-отпред излязоха седмината именници в детското заведение - четирима с името Никола, две момичета Никол и един Ненчо. За всекиго от тях организаторите бяха подготвили по едно бисерче на доброто, но преди това гостите трябваше да ги хвърлят в басейна, а невръстните гмуркачи, подготвени от треньора по плуване бате Веселин, да ги извадят от дъното. „Всички да сте живи, здрави и много щастливи”, пръв нарече райкметът на „Централен” Георги Стаменов и хвърли бутафорния бисер, скрит в силиконова топка. "И Дядо Коледа да ви донесе най-желаните подаръци", последва го зам.-кметът на голяма община Георги Титюков. След тях майка нарече както Никулден е ден на изобилието, така децата да имат в изобилие добрина и приятелство.

Традиционното честване на Никулден е част от дългосрочната програма на ДГ „Мирослава” за превенция на неприемливо поведение и агресия, обясни директорката Радка Гъркова.

Карибски пирати търсиха съкровище в басейн СНИМКИ
Карибски пирати търсиха съкровище в басейн СНИМКИ

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...