понеделник, 27 Януари 2020 01:53 ч.

Карта в жълто - чакат ни жеги и опасност от пожари

02.08.2017   |   22:42
Прочетена: 672   |
Коментари: 0
Карта в жълто - чакат ни жеги и опасност от пожари

Високи температури и опасност от пожари - такава изглежда прогнозата на синоптиците за утре.  Жълт код за високи температури е в сила  в 26 области на страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е валидно за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, София град, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Очаква се максималните температури да са между 34° и 38°. Жълтият код означава потенциална опасност с повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Хората трябва да следят прогнозата за времето и да не предприемат неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето, пише Фокус.

Според данните на земеделското министерство, заради големите горещини, тази година са възникнали над 200 пожара в горски територии, което е два пъти повече от същия период на миналата 2016 година.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...