неделя, 21 Януари 2018 18:24 ч.

Кацарски: Не се чувствам виновен за зоопарка

14.02.2017   |   19:40
Прочетена: 1669   |
Коментари: 22
Кацарски: Не се чувствам виновен за зоопарка

Не се чувствам виновен и няма от какво да се притеснявам. Това заяви днес зам.-кметът инж. Димитър Кацарски по повод на повдигнатото срещу него обвинение за нарушения при провеждането на обществената поръчка за строеж на зоопарка, в резултат на което община Пловдив е била ощетена с един милион лева.

Процедурата е спазена и това е очевидно, допълни инж. Кацарски.

Запитан кога ще бъде завършен зоопаркът, инж. Димитър Кацарски увери, че строителните работи ще бъдат възобновени веднага след като времето позволява. В бюджета са предвидени 500 000 лева за довършване. С част от парите ще бъдат направени нови огради за местообитаване на бизони, елени и мечки.

Другата част от сумата е заложена за окончателното разплащане с фирмата изпълнител „Запрянови - 03”. Остатъкът от парите се плаща след подписване на акт 15 и акт 16 и е в размер на 10 процента от общата цена на обществената поръчка. Двата акта - за завършване на строителството и въвеждане на обекта в експлоатация - все още не са издадени. Строителството на зоопарка струва 4,5 млн. лева.

Какво още каза зам.кметът Димитър Кацарски и всичко за скандала със зоопарка в Пловдив - четете утре във вестник “Марица”


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
799
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...