понеделник, 19 Февруари 2018 06:01 ч.

Качваме Бунарджика с автовлакче

14.07.2017   |   06:20
Прочетена: 3918   |
Коментари: 0
Качваме Бунарджика с автовлакче
Снимка: Снимката е илюстративна

С влакче, каквито возят туристите по Черноморието, ще се качваме на върха на Бунарджика. Това съобщи кметът Иван Тотев, като уточни, че проектът все още е на идеен етап и в момента се прави проучване.

„Ако условията позволяват до горната площадка на хълма да се движи локомотив с две вагончета, без да има опасност за хората, ще го пуснем догодина”, каза Иван Тотев. Така и гражданите, затруднени да се изкачват на Бунарджика, ще могат да си отдъхват на пейките до паметника на освободителите.

Със задачата за влакчето е натоварен зам.-кметът Георги Титюков. Той обясни, че вече са проведени разговори с представителите на фирма в Лом, която произвежда малки вагони за туристически разходки, и с пловдивската „Балканкар – Рекорд” АД, където се произвеждат локомотиви от този модел.

„Експерти от „Балканкар Рекорд” направиха замерване на наклоните и радиуси на завоите. Тяхното мнение е, че до върха на Бунарджика може да бъде пуснато влакче с два вагона, без да е опасно за хората”, разказа Георги Титюков.

/Още по темата - в новия брой на "Марица"

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3954
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...