понеделник, 22 Януари 2018 08:17 ч.

КЗК отхвърли жалбата на Анка козарката срещу Пловдив

Ромската бизнес дама "забравила" да плати 4500 лева такса
28.12.2017   |   11:42
Прочетена: 1034   |
Коментари: 0
КЗК отхвърли жалбата на Анка козарката срещу Пловдив

Ромката Анка Ангелова, която пасе кози в Антоново, докато върти 49 фирми, е "забравила" да внесе държавната такса в размер на 4500 лева по жалбата  срещу обществената поръчка за ремонти на община Пловдив в размер на 20 млн. лева.

Заради този пропуск Комисията за защита на конкуренцията /КЗК отказва да образува производство. На бизнес дамата се дава срок до днес за обжалване пред Върховния административен съд. 

Обществената поръчка е за комплексно благоустрояване на квартала между бул. "Кн. Мария Луиза", ул. "Митрополит Панарет", бул. "Марица - юг" и "Шести септември". Парите са осигурени по оперативна програма "Региони в растеж", а ремонтите ще започнат, след като бъдат избрани изпълнители по няколко обособени позиции. Жалбата на мистериозната Анка и нейната еднолична фирма "Ремс строй" бави процедурата. 

Както "Марица" писа, "Ремс строй" на Анка Ангелова е обжалвала по подобна схема и поръчката за строеж на нова художествена галерия на ул. "Гладстон" за 3,5 млн. лева.

За този обект Анка пак е "забравила" да внесе таксата от 1700 лева, КЗК отказа да образува производство по нейното възражение и тя е оспорила решението пред ВАС.

В община Пловдив чакат върховните магистрати да се произнесат до допустимостта на жалбата и силно се надяват да няма дело, което би отложило изграждането на галерията най-малко с една година.

Галерията е един от обектите, който градската управа искаше да завърши до 2019 г., когато Пловдив е домакин на Европейската столица на културата.

От решението на ВАС зависи дали още тази пролет ще започне реконструкцията на бул. "Марица - юг" и благоустрояване на крайбрежната алея от панаирния мост до Адата. Това е един от обектите, включени в проекта за 20 млн. лева по ОП "Региони в растеж".

Със същите пари трябва да се ремонтират тротоарите на бул. "Шести септември" и "Кн. Мария Луиза", както и изоставената градинка срещу църквата "Св. Петка".

В квартала са предвидени ремонти на всички улици и тротоари, енергоспестяващо улично осветление, озеленяване и места за паркиране. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
881
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...