вторник, 23 Януари 2018 19:49 ч.

КЗП затяга контрола по празниците

28.12.2017   |   19:00
Прочетена: 189   |
Коментари: 0
 КЗП затяга контрола по празниците

Във връзка с активното пазаруване по празниците и зачестелите пътувания на българите председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов предупреждава потребителите за характерните за предпразничните периоди нелоялни практики в търговската мрежа, онлайн пространството и туристическия бранш. Той съветва гражданите да внимават с фалшиви търговски намаления, изкуствени промоции и оферти. Маргаритов допълва още, че има опити на търговци да ограничават отговорността си по отношение на рекламация на дефектните стоки и услуги или възможността за връщане на онлайн покупка при продажби от намаления. 

На база на статистиката от контролната дейност той посочи, че се увеличава броят на забраняваните от контролния орган нелоялни практики, което намалява рисковете от това потребителите да станат жертва на некоректни търговци. Контролната дейност на Комисията в този период е концентрирана върху продажбите в търговската мрежа, онлайн пространството, коледните базари и туристическите обекти в зимните курорти, коментира за финал председателят на комисията.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
1157
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...