сряда, 23 Октомври 2019 04:12 ч.

Китайци с интерес към “Тракия икономическа зона”

31.10.2013   |   13:46
Прочетена: 647   |
Коментари: 0
Китайци с интерес към “Тракия икономическа зона”

Колко струва и за колко време се изгражда промишлено хале, бизнес сграда, има ли готови производствени, търговски, логистични помещения в “Тракия икономическа зона”? С такива конкретни въпроси членовете на китайска делегация от Шанхай се обърнаха вчера към инж. Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на “Сиенит холдинг” и на клъстера, който развива мегапроекта “Тракия икономическа зона”.
Начело на делегацията бе Джанг Ченянг, заместник-генерален секретар на Шанхайския клон на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия.
Гостите, сред които имаше представители на бизнеса и туризма, се срещнаха с председателя на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ангел Христозов и инж. Пламен Панчев.
 “Те дойдоха за конкретни реални стъпки, подчерта г-н Ангел Христозов. Подкрепиха идеята за създаване в Пловдив на средно училище за изучаване на китайски език, чийто кадри ще се реализират в проекти в “Тракия икономическа зона”. Коментирахме финансиране за него от тяхна страна.”


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...